Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
Необходими продукти:
- 400 грама кондензирано мляко
- 250-300 милилитра течна подсладена сметана за разбиване
- 6-7 стръка прясна мента
- 150 грама настърган черен шоколад или шоколадов чипс
- течен хранителен оцветител със зелен цвят
- кората от половин лайм
Начин на приготвяне:
Разбийте течната сметана и към нея прибавете лаймовите корички, течната боя и настъргания шоколад. Нарежете ситно или смелете в блендер ментовите листенца и прибавете към сместа.
Добавете кондензираното мляко, разбъркайте с дървена бъркалка и изсипете сместа в кутия с капак. Преди да я затворите сложете стреч фолио.
По този начин сладоледът няма да образува излишни кристали и ще има гладка кремообразна консистенция. Замразете за 3 часа, разпределете в десертни чашки и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник: www.playbuzz.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РУМИ ИЛИЕВА БАЛСАМ ЗА УСТНИ МОХИТО 4,3 мл
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНО МЛЯКО ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ЛИМОН, ЛАЙМ И МЕНТА 150 мл
ДРЕНАКС ФОРТЕ ПЛЮС ДЕТОКС С БЯЛА БРЕЗА, КАСИС И СЛАДКА ДЕТЕЛИНА 750 мл
ПРОМОПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПАСТИЛИ * 21
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 1500 мг CBD 15% капки 10 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Спазмолитици
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Спокойната Жан Калман - или как доживях до 122 години
Коментари към Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад