Лек бананов сладкиш с шоколадова глазура
Необходими продукти:
125 грама масло
3/4 чаена чаша захар
1 яйце
2 супени лъжици прясно мляко
3 узрели банана
1,5 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица бакпулвер
За глазурата:
50 грама шоколад
1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Обелете бананите и ги намачкайте с вилица (на пюре). Прибавете содата към млякото, а маслото разбийте със захарта до получаването въздушна кремообразна смес. След това към сладката маслена комбинация добавете яйцето и млякото със содата, разбийте.
Бакпулвера смесете с брашното и заедно с банановото пюре прибавете към готовата до момента смес.
Разбъркайте старателно всичко и изсипете тестото в кръгла форма с диаметър около 20-12 сантиметра, чието дъно предварително сте подмазали с масло и сте поръсили с брашно.
Изпечете тортата във фурната в продължение на 30-40 минути. Извадете да се охлажда върху решетка.
През това време направете глазурата, смесвайки в подходящ малък съд начупения на парченца шоколад и маслото, разтопете ги на слаб огън, като бъркате непрекъснато.
Покрийте леко топлия сладкиш с шоколадовата смес и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Банан
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Лек бананов сладкиш с шоколадова глазура