Шоколадов ганаш - перфектната глазура!

Необходими продукти:
- 200 милилитра сметана, пълномаслена
- 340 грама тъмен шоколад, натрошен
Начин на приготвяне:
- Загрейте сметаната в тиган на среден огън и когато кипне, я отстранете от котлона.
- Добавете натрошения тъмен шоколад, разбъркайте и загрейте сместа, но този път на слаб огън.
- Бъркайте непрекъснато до получаването на гладък и лъскав крем.
- Оставете шоколадовия ганаш да се охлади напълно, преди да го използвате в ролята на перфектната глазура - за торти, кексчета, трюфели и всичко останало, за което се сетите.
Забележка!
Бихте могли да използвате тъмен, млечен или бял шоколад. Да добавите натрошени ядки, ликьор или различни екстракти - въпрос на въображение и предпочитан вкус.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Полезна ли е заквасената сметана
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Брауни с шоколад и ягоди
Коментари към Шоколадов ганаш - перфектната глазура!