Домашни шоколадови пуканки
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша царевични зърна за пуканки
- 1 супена лъжица масло
- 50 грама млечен шоколад, натрошен
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в тенджера на средно силен огън.
- Отдръпнете от котлона, добавете царевичните зърна, покрийте с капак и разклатете енергично.
- Върнете тенджерата на котлона и изпукайте пуканките, като я разклащате постоянно.
- Когато пукванията намалеят до 1 на всеки 2 секунди, отдръпнете съда от котлона.
- Изсипете пуканките в голяма купа за салата.
- Разтопете млечния шоколад на водна баня до гладка консистенция.
- Поръсете пуканките и разбъркайте, за да се покрият равномерно с шоколадовата глазура.
- Разстелете върху хартия за печене и ги оставете да се охладят в продължение на 10-15 минути.
- Прехвърлете шоколадовите пуканки в купа и поднесете в компанията на любим филм.
Да ви е сладко!

Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
Коментари към Домашни шоколадови пуканки