Домашни шоколадови пуканки
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша царевични зърна за пуканки
- 1 супена лъжица масло
- 50 грама млечен шоколад, натрошен
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в тенджера на средно силен огън.
- Отдръпнете от котлона, добавете царевичните зърна, покрийте с капак и разклатете енергично.
- Върнете тенджерата на котлона и изпукайте пуканките, като я разклащате постоянно.
- Когато пукванията намалеят до 1 на всеки 2 секунди, отдръпнете съда от котлона.
- Изсипете пуканките в голяма купа за салата.
- Разтопете млечния шоколад на водна баня до гладка консистенция.
- Поръсете пуканките и разбъркайте, за да се покрият равномерно с шоколадовата глазура.
- Разстелете върху хартия за печене и ги оставете да се охладят в продължение на 10-15 минути.
- Прехвърлете шоколадовите пуканки в купа и поднесете в компанията на любим филм.
Да ви е сладко!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИННОВА МАШИНА ЗА ПУКАНКИ HOT & SALTY TIMES V0101011
МИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
КОМПЛЕКТ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ + НЕСЕСЕР + ГЪБА ЗА БАНЯ 7TH HEAVEN
НовОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С ШОКОЛАД 120 мл
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 1500 мг CBD 15% капки 10 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
Коментари към Домашни шоколадови пуканки