Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Мокър шоколадов сладкиш без яйца

Мокър шоколадов сладкиш без яйца

Мокър шоколадов сладкиш без яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 чаени чаши брашно
  • 4 супени лъжици какао на прах
  • 1 чаена лъжица сода
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 200 грама захар
  • 1/4 чаена чаша олио
  • 1/2 пакетче ванилова захар
  • щипка сол
  • 200 милилитра вода
  • 1/2 чаена лъжица кафе


Начин на приготвяне:

Към брашното прибавете щипка сол, содата, какаото. В друг съд смесете олиото със захарта, налейте лимоновия сок и водата. Разбийте с миксер до пълното разтваряне на сладките кристалчета.

След това прибавете течната комбинация в сухата и старателно разбийте с миксера или използвайте тел за разбиване на яйца.

Вместо какао може да използвате тъмен шоколад. Трябва да разтопите 100 грама на водна баня и тогава да прибавите към готовото тесто.

Изсипете го в намазнена форма, която сте поръсили с малко брашно или грис.

Сладкиша изпечете в загрята фурна за 40-45 минути.

Когато готовият десерт се охлади напълно, може да го покриете с любим крем, да поръсите с какао, пудра захар, настърган шоколад - изборът е ваш.


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: missus.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлИсторияХранене при...ЛеченияДиетиАлтернативна медицинаСпортБотаникаЕ-тата в хранитеПроизводители