Мокър шоколадов сладкиш без яйца
Необходими продукти:
- 1,5 чаени чаши брашно
- 4 супени лъжици какао на прах
- 1 чаена лъжица сода
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 200 грама захар
- 1/4 чаена чаша олио
- 1/2 пакетче ванилова захар
- щипка сол
- 200 милилитра вода
- 1/2 чаена лъжица кафе
Начин на приготвяне:
Към брашното прибавете щипка сол, содата, какаото. В друг съд смесете олиото със захарта, налейте лимоновия сок и водата. Разбийте с миксер до пълното разтваряне на сладките кристалчета.
След това прибавете течната комбинация в сухата и старателно разбийте с миксера или използвайте тел за разбиване на яйца.
Вместо какао може да използвате тъмен шоколад. Трябва да разтопите 100 грама на водна баня и тогава да прибавите към готовото тесто.
Изсипете го в намазнена форма, която сте поръсили с малко брашно или грис.
Сладкиша изпечете в загрята фурна за 40-45 минути.
Когато готовият десерт се охлади напълно, може да го покриете с любим крем, да поръсите с какао, пудра захар, настърган шоколад - изборът е ваш.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: missus.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ябълков сладкиш с грис
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
Коментари към Мокър шоколадов сладкиш без яйца