Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Сладоледен сладкиш с канела, шоколад и кашу

Сладоледен сладкиш с канела, шоколад и кашу

Сладоледен сладкиш с канела, шоколад и кашу - изображение

Необходими продукти:


  • 200 грама сурово индийско кашу
  • 200 милилитра сладкарска сметана за разбиване
  • 250 грама кондензирано мляко
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • 1 чаена лъжичка канела на прах
  • допълнително канела за украса
  • 150 грама настърган черен шоколад
  • 100 грама разтопен черен шоколад
  • 70 милилитра вода
  • 2 супени лъжици мед


Начин на приготвяне:


Накиснете кашуто във вода за една нощ, отцедете, сложете в блендер и разбийте до еднородност. Получената смес прецедете през тензух или фина цедка и оставете настрана. В друг съд налейте сметаната, разбийте я до получаването на крем и добавете кондензираното мляко, меда и ванилията.

Разбъркайте, добавете ядките, канелата и разтопения шоколад. Бъркайте, докато съставките се смесят и пресипете в продълговата форма. Покрийте я с прозрачно фолио и покрийте с подходящ капак.

Замразете сместа за 4-5 часа и обърнете формата върху продълговато плато. Поръсете с настърган шоколад и канела. Разрежете, сложете сладоледения десерт в чинийки, поднесете и се насладете на финия и нежен вкус.

сладоледен десерт с канела, кашу и шоколад

Да ви е сладичко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.nemacreditoqueesaudavel.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияСнимкиНовиниВидеоИсторияХранене при...ЛеченияСпортАлтернативна медицинаДиетиБотаникаЕ-тата в хранитеПроизводители