Шоколадов сладоледен десерт за Великден

Необходими продукти:
- карамелен сос
- шоколадов сос
- 1 голямо великденско шоколадово яйце
- 450 грама ванилов сладолед
- 25 грама малки шоколадови яйца (или шарени бонбони)
- черен шоколад за декорация (настърган)
Начин на приготвяне:
Внимателно отрежете около 5 сантиметра от върха на голямото шоколадово яйце, така че да направите отвор в него и все пак да го запазите цяло. Внимавайте много, да не разделите яйцето на две половини по дължина (все пак, ако това се случи, слепете с малко разтопен шоколад).
Сложете яйцето в подходяща купичка. Напълнете яйцето със сладолед до горе, а накрая полейте със сосовете от шоколад и карамел. Поръсете с яйцата или бонбоните и завършете с черен шоколад.
Сервирайте с по една красива лъжица и се насладете на празника!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮР НУТРИШЪН БАР XL СЪС СЛАДОЛЕД СТРАЧАТЕЛА 80 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ СЛАДОЛЕД 500 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 300 мл
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
Коментари към Шоколадов сладоледен десерт за Великден