Пастърма от пилешки гърди с мед, горчица и чесън
Необходимо продукти:
1 парче пилешки гърди
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици горчица на зърна
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
сол, червен и червен пипер на вкус
зелени подправки по избор и на вкус
вода
Начин на приготвяне:
Сложете пилешките гърди в студена добре подсолена вода (но да не горчи от сол) за 2 часа (или поне за час и половина).
Нарежете скилидките чесън и ги забийте в месото или го напълнете с тях.
Направете марината от меда, зехтина, горчицата, малко сол, черен пипер, червен пипер и нарязани зелени подправки. С нея намажете гърдите и поставете в тава.
Загрейте фурната максимално (до 250 - 300 градуса), сложете месото за 15 минути. След това изключете, но не изваждайте съда, докато фурната се охлади напълно (поне 2 часа). Най-добре е да оставите пастърмата така една нощ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С КЛЕНОВ СИРОП 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
БИО ГОРЧИЦА С МЕД 150 г 090505 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Хапвайте пресен чесън, за да снабдите организма си с повече витамин С
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Пастърма от пилешки гърди с мед, горчица и чесън