Крем тирамису с кафе и малини
Необходими продукти:
70 милилитра сметана с масленост 35%
2 жълтъка
20 грама захар
2 листа желатин
60 грама маскарпоне
1 пръчка ванилия
20 грама малини
20 милилитра натурално кафе (еспресо)
2 листенца мента
какао на прах
Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците и захарта с помощта на миксер. Предварително накиснатия желатин добавете към затоплената сметана. Към разбитите жълтъци прибавете маскарпонето, ванилията и сметаната с желатина. Бъркайте до получаването на еднородна консистенция. Готовата смес изсипете в сладкарски шприц. Вземете подходяща стъклена чаша, купичка или друга форма, в нея сложете слой от крема (около 100 грама), върху него малини (15) и налейте кафето. Следва отново крем, украсете с останалите плодове и ментата, поръсете с какао. Ако искате, сложете и от любимите ви бисквити.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЪНКИ ЛАБ САПУН КАПУЧИНО 110 г
СУИДИШ НУТРА УЛТРА+ МУЛТИВИТАМИН течна формула 500 мл
СОУ СИМПЪЛ НАТУРАЛЕН АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ ЗА ТЯЛО С КАФЕ И ПОРТОКАЛ 100 мл
СУОНСЪН ВЕГАН ИЗГРАЖДАЩ КОЛАГЕН капсули * 60 SW1840
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ INVITATION 200 мл
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да си захванем кафеено дръвче от 1 зрънце кафе?
- Комбинацията от мляко с кафе не е особено полезна
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Защитете растенията от охлювите с утайка от кафе
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
Коментари към Крем тирамису с кафе и малини