Класически пържен картофен чипс
Необходими продукти:
- 4 средни картофа
- 3 супени лъжици сол
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Започнете да режете картофите на тънки кръгчета (използвайте ренде или кухненски робот) и ги слагайте в купа със студена вода. Нека стоят там, докато нарежете останалото количество. Разбъркайте ги с ръце и ги прецедете.
Измийте ги добре с течаща вода и отново напълнете купата с вода, сложете солта в нея и накиснете картофите за минимум 30 минути.
Изплакнете ги, напълнете купата с вода и пак ги прецедете.
Подредете ги върху кухненска хартия и ги подсушете добре от двете страни.
Загрейте много олио в тиган, когато температурата му достигне 185 градуса, започнете да пържите картофите, като ги слагате на малки части, не препълвайте тигана.
Сложете готовите картофки върху хартия, за да се отцедят и ги посолете на вкус.
По желание накрая може да поръсите чипса с червен пипер, черен или други подправки по избор.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВ ЧИПС 60 гр.
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пригответе си нискокалоричен чипс от спанак
- Зарадвайте децата с ароматен чипс от ягоди
- Чипс от тиквички с пармезан на фурна
- Направете си здравословен чипс от гулия
- Бърз чипс от пармезан
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Направете си здравословен чипс от коприва
- Картофеният чипс бил създаден на шега в далечната 1853 г.
- Ябълкови кръгчета в бирена панировка
Коментари към Класически пържен картофен чипс