Авокадов чипс с пармезан

Необходими продукти:
- 1 голямо авокадо
- 3/4 чаена чаша настърган пармезан
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 1/2 чаена лъжица чесън на прах
- 1/2 чаена лъжица италиански микс подправки
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
Авокадото обелете и намачкайте, подправете го и смесете с пармезана.
Направете от получената смес малки купчинки (използвайте 1 чаена лъжица от сместа), които след това сплескайте, за да се получат тънки питки. Опечете на 160 градуса за 30 минути, докато краищата на чипса станат хрупкави и златисти. Охладете и сервирайте на стайна температура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
МУСТЕЛА BUBBLE BATH ПЯНА ЗА ВАНА ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА 200 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 5 / 22 ТЪМЕН МАХАГОН
ИКАРОВ МАСЛО ОТ АВОКАДО 55 мл
РАДИКА БАЛСАМ ЗА УСТНИ ПРОТЕКТ 5 мл
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНО МЛЯКО ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ИРИС 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо
- Пилешко филе със сос от авокадо
- Кокосово смути с авокадо, кондензирано мляко и ванилия
- Класически пържен картофен чипс
- Авокадово масло или зехтин – кое е по-полезно за здравето
- Пригответе си детоксикираща салата от цвекло, авокадо, киноа и рукола
- Как да си засадите авокадо от костилка
Коментари към Авокадов чипс с пармезан