Карамелизирани орехи
Необходими продукти:
500 грама почистени орехи
100 грама мед
50 грама захар
Начин на приготвяне:
Нарежете орехите с нож на средни парчета. Нагрейте сух тиган и ги запечете в него, разбърквайки за около 3-4 минути. Прибавете меда и захарта, бъркайте, докато захарта не започне да се топи и сместа не се сгъсти.
Разстелете хартия, върху нея изсипете сместа и оставете да изстине за 2 минутки. След това си навлажнете ръцете, оформете слой с дебелина 6-7 см, притискайки орехите с ръце. Оставете да изстине и нарежете на парчета.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Ягодово руло
- Орехово брауни с кафе и шоколад
- Мляко с ориз
- Бразилски орех за здраве и стройна фигура
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
Коментари към Карамелизирани орехи