Пилешки крилца в пикантен карамел
Необходими продукти:
10-12 пилешки крилца
1/6 чаена чаша захар
3 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжица соев сос
2 супени лъжици олио
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица сол
лют червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте крилцата, разрежете на две части при костта и сложете в тенджера. Налейте малко вода (колкото да ги покрие), подсолете и поставете на котлона да се варят в продължение на 15 минути. След това отцедете течността, използвайки гевгир, и подсушете.
Сгорещете олиото в тиган, прибавете захарта и бъркайте, докато тя се разтопи. Тогава налейте лимоновия сок и соевия сос, сложете лют червен пипер на вкус. Разбъркайте.
Изпържете крилцата в пикантния карамел, като бъркате непрекъснато. Когато течността се изпари, прибавете намачканата скилидка чесън, отново разбъркайте и минута по-късно свалете съда от котлона.
Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
Снимки: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Домашен сос карамел
- Карамелов шейк с кокосово мляко и ванилия
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
- Пръчици ябълков пай с домашен сос карамел
- Карамелов сос в микровълнова
- Десерт от сиропирани карамелизирани плодове
- Сладкиш с ябълки, орехи и карамел
- Карамелов сладкиш с банани и орехи
- Сладкиш без яйца с ядки и карамел
Коментари към Пилешки крилца в пикантен карамел