Крехки пилешки крилца с текила
Необходими продукти:
- 1 кг почистени пилешки крилца
- 3-4 пресовани скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
- 50 милилитра текила
- сок от един лайм
- 1 супена лъжица доматено пюре
- черен пипер и сол на вкус
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете крилцата. В купа смесете чесъна, червения пипер, текилата, сока от лайм, пюрето и подправките. Разбъркайте до хомогенност и с помощта на силиконова четка глазирайте месото.
Подредете пилешкото в тавичка, застлана с лист пергамент и запечете за 30 минути до златисто. Поднесете топли, поръсени с нарязан пресен магданоз и гарнитура по избор.
Добър апетит!
Източник: okdiario.com
Коментари към Крехки пилешки крилца с текила