Задушени моркови в портокалов сок с джинджифил
Необходими продукти:
- 450 грама моркови
- 50 грама масло
- 50 грама кафява захар
- 80 милилитра прясно изцеден сок от портокал
- 1 чаена лъжица пресен джинджифил
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- сол и пипер (най-добре бял) на вкус
- щипка магданоз за поръсване - по желание
Начин на приготвяне:
Добре е да подберете малки морковчета, за да използвате цели. Ако не разполагате с такива, нарежете по-големите на няколко част или на кръгчета.
Изцедете сока от портокал, към него добавете лимоновия. Джинджифила обелете и настържете ситно.
Сложете маслото в тенджера или в достатъчно дълбок тиган. След това добавете морковите и ги залейте с цитрусовата смес от сокове. Поръсете със захарта и джинджифила и поставете съда върху котлона.
Щом съдържанието му кипне, намалете температурата на огъня до минимална и оставете зеленчуците да се приготвят, докато омекнат (около 15-20 минути, но все пак времето зависи от размера на морковените парчета).
Накрая подсолете, поръсете с бял пипер и поднесете с щипка пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ МОРКОВ 50 мл
ГАНЧЕВ СОК МУЛТИВИТАМИН 750 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ И МОРКОВИ 190 г
МАНУКА ДОКТОР ПОДМЛАДЯВАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 25 мл
ПИЕР КАРДЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ОЛИО-АКТИВАТОР ЗА ТЕН SPF6 115 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Морковена халва по индийска рецепта
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Гарнитура от киноа
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Задушени моркови в портокалов сок с джинджифил