Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Задушени моркови в портокалов сок с джинджифил

Задушени моркови в портокалов сок с джинджифил

Задушени моркови в портокалов сок с джинджифил - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама моркови
  • 50 грама масло
  • 50 грама кафява захар
  • 80 милилитра прясно изцеден сок от портокал
  • 1 чаена лъжица пресен джинджифил
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • сол и пипер (най-добре бял) на вкус
  • щипка магданоз за поръсване - по желание

 

Начин на приготвяне:

Добре е да подберете малки морковчета, за да използвате цели. Ако не разполагате с такива, нарежете по-големите на няколко част или на кръгчета.

моркови

Изцедете сока от портокал, към него добавете лимоновия. Джинджифила обелете и настържете ситно.

портокал

Сложете маслото в тенджера или в достатъчно дълбок тиган. След това добавете морковите и ги залейте с цитрусовата смес от сокове. Поръсете със захарта и джинджифила и поставете съда върху котлона.

джинджифил

Щом съдържанието му кипне, намалете температурата на огъня до минимална и оставете зеленчуците да се приготвят, докато омекнат (около 15-20 минути, но все пак времето зависи от размера на морковените парчета).

Накрая подсолете, поръсете с бял пипер и поднесете с щипка пресен магданоз.

моркови

Добър апетит!

Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияДиетиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноИсторияЛайфстайлХранене при...Ботаника