Задушени моркови в портокалов сок с джинджифил

Необходими продукти:
- 450 грама моркови
- 50 грама масло
- 50 грама кафява захар
- 80 милилитра прясно изцеден сок от портокал
- 1 чаена лъжица пресен джинджифил
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- сол и пипер (най-добре бял) на вкус
- щипка магданоз за поръсване - по желание
Начин на приготвяне:
Добре е да подберете малки морковчета, за да използвате цели. Ако не разполагате с такива, нарежете по-големите на няколко част или на кръгчета.
Изцедете сока от портокал, към него добавете лимоновия. Джинджифила обелете и настържете ситно.
Сложете маслото в тенджера или в достатъчно дълбок тиган. След това добавете морковите и ги залейте с цитрусовата смес от сокове. Поръсете със захарта и джинджифила и поставете съда върху котлона.
Щом съдържанието му кипне, намалете температурата на огъня до минимална и оставете зеленчуците да се приготвят, докато омекнат (около 15-20 минути, но все пак времето зависи от размера на морковените парчета).
Накрая подсолете, поръсете с бял пипер и поднесете с щипка пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОВИОТИК за деца саше * 10
ТермолабилниАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
КАРОТЕН ГЕЛ ЗА ИНТЕНЗИВЕН ТЕН 150 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ХИМАЛАЯ ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ 10 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Салата от моркови и краставици
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Пържени моркови със соев сос и джинджифил
- Как да съхраним морковите, така че да са трайни месеци наред?
- Морковена салата с нахут и таханов дресинг
- Панирани зеленчукови хапки
- Премахнете бръчките около очите с маска от яйце, морков и алое
- Ананасово смути с малини, морков и портокал
Коментари към Задушени моркови в портокалов сок с джинджифил