Гъбени кюфтета с овесени ядки
Необходими продукти:
1 килограм пресни гъби
2-3 глави лук
3-4 яйца
100-150 грама овесени ядки
галета
олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, почистете ги и нарежете на парчета. Сварете ги в подсолена вода, след което отцедете течността с помощта на гевгир.

Смелете ги заедно с лука.

Към "каймата" прибавете яйцата, смлените овесени ядки, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркате добре и оставете сместа да престои около половин час, за да може овесените ядки да набъбнат.
След това оформете кюфтета, оваляйте ги в галета и изпържете от двете страни в нагорещено олио до образуването на златиста коричка.

Може да поднесете с гарнитура от сварени картофи или картофено пюре.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Полската сърнела
- Ливадна виолетка
- Бяла сърнела
- Полска печурка, Червенушка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Гъби портобело
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
Коментари към Гъбени кюфтета с овесени ядки