Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Грис-сладкиш с бисквити, прясно мляко и шоколадова глазура

Грис-сладкиш с бисквити, прясно мляко и шоколадова глазура

от 17 ное 2017г.
Грис-сладкиш с бисквити, прясно мляко и шоколадова глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 200 грама подходящи бисквити по ваш избор
  • 2 чаени чаши прясно мляко (или чаша вода и чаша мляко)
  • 400 грама варено кондензирано мляко
  • 150 грама грис
  • 50 грама краве масло
  • щипка сол


За глазурата:

  • 50 грама тъмен шоколад
  • 50 грама масло

 

Начин на приготвяне:

Трябва ви форма с обем 1,3-1,5 литра. Плътно покрийте нейните стени и дъно с найлоново фолио.

Налейте прясното мляко в тенджера, която поставете върху силно нагорещен котлон и веднага добавете кондензираното мляко. Малко преди сместа да кипне, подсолете и сложете гриса, изсипвайки го постепенно (на тънка струя), като бъркате непрекъснато.

Веднага след това добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи и кашата се сгъсти (около минута).

Тогава свалете съда от котлона и прехвърлете 3/4 от сместа в тавата. Направете равен слой, върху който плътно подредете бисквити. Следват отново грис и бисквити.

Оставете десерта за 3 часа, през които той ще се охлади и стегне.


Глазурата

В малка купа смесете нарязаното на кубчета масло и начупения на парчета шоколад. Затоплете ги и щом започнат да се топят, свалете от огъня и бъркайте до получаване на еднороден крем.

С него равномерно покрийте сладкиша и украсете както ви подскаже фантазията.

Изчакайте половин час, преди да поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:
  • Портокалово реване с грис Портокалово реване с грис
  • Марокански плосък хляб на тиган /Harcha/ Марокански плосък хляб на тиган /Harcha/
  • Десерт от извара и грис със стафиди Десерт от извара и грис със стафиди
  • Плодов мус с грис Плодов мус с грис
5.0/5 1 оценка

Коментари към Грис-сладкиш с бисквити, прясно мляко и шоколадова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Грис-сладкиш с бисквити, прясно мляко и шоколадова глазура
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 16:59
    Коментирайте "Грис-сладкиш с бисквити, прясно мляко и шоколадова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
  • Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
  • Портокалово реване с грис
  • Марокански плосък хляб на тиган /Harcha/
  • Ябълков сладкиш с грис
  • Плодов мус с грис
  • Десерт от извара и грис със стафиди
  • Грис халва със стафиди и бадеми
  • Реване
  • Сладки грис хапки с прясно мляко и карамел
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Осъвременени насоки за оптимално кръвно налягане: Ранно лечение и изключване на алкохолаОсъвременени насоки за оптимално кръвно налягане: Ранно лечение и изключване на алкохола

Осъвременени насоки за оптимално кръвно налягане: Ранно лечение и изключване на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Създаването на хирургичните ръкавици – историята на една любовСъздаването на хирургичните ръкавици – историята на една любов

Създаването на хирургичните ръкавици – историята на една любов

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 3 часа и 41 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 7 часа и 3 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето

Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето

от 23 сеп 2020г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ТЕНА PROSKIN PANTS ЕДНОКРАТНО БЕЛЬО ЗА ВЪЗРАСТНИ ТИП ГАЩИ SUPER L * 12

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30

ДИКЛОФЕНАК ДУО капсули 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:53:54

БИСЕПТОЛ таблетки 400 мг / 80 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:52:38

МАГНАЛАБС КИСТОП капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:32:52

АШВАГАНДА ЕКСТРАКТ капсули 470 мг * 100 GNC

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:31:21
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival