Десерт от извара и грис със стафиди
Необходими продукти:
500 грама извара
14 ч. л. грис
400 мл сметана
3 яйца
125 грама масло
150 грама стафиди
захар и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд изварата, яйцата, гриса, маслото и стафидите. Бъркайте до получаване на еднородна маса. Добавете захар на вкус (за това количество продукти са достатъчни около 3-4 с. л.) и мъничко сол. Оставете за 2 часа, за да набъбне грисът добре.
След това вземете съд, в който ще печете, намажете с олио и изсипете сместа в него. Придайте форма. Отгоре намажете със сметана и печете в продължение на 35-40 минути (до получаване на златистокафяв цвят) в добре загрята фурна.
Десертът се сервира горещ със сметана.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ С ГРИС 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС 6+ месеца 200 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Питка със сирене, извара и зелен лук
- Консумацията на стафиди регулира нивата на кръвната захар
- Ягодово руло
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Шоколадов кекс с крем от извара и глазура
- Мляко с ориз
- Хлебен пудинг
- Оризово-шоколадов десерт с извара, мед и стафиди
Коментари към Десерт от извара и грис със стафиди