Боровинков кейк с лимон и рикота
Необходими продукти:
- 3/4 чаша захар
- 5 супени лъжици краве масло, меко
- 3 големи яйца, на стайна температура
- 3/4 чаша сирене рикота
- 2 супени лъжици лимонови корички
- 2 супени лъжички сок от лимон + 1 чаена лъжичка
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 и 1/2 чаша брашно
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 чаши пресни боровинки
- 2 супени лъжици пудра захар
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете правоъгълна тавичка и покрийте дъното с хартия за печене.
Разбийте с миксер на средна скорост в голяма купа захарта и маслото до кремообразна консистенция. Добавете яйцата едно по едно при непрекъснато биене. Намалете скоростта и добавете рикотата, лимоновите корички, 2 супени лъжици лимонов сок и ванилията и продължете да биете. Изсипете брашното, бакпулвера и солта и на ниска скорост хомогенизирайте. Добавете боровинките и с шпатула разбъркайте внимателно. Изсипете сместа в тавичката.
Изпечете кейка за 1 час, докато започне да покафенява по краищата, след което го извадете от тавичката и оставете леко да се охлади.
Разбъркайте в малка купичка пудрата захар с 1 чаена лъжичка лимонов сок до хомогенност. Намажете кейка с получената смес. Нарежете на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ДОБРА ПАМЕТ * 20 бр. БИОПРОГРАМА
КОРФ МИА ИЗМИВАЩА ГЕЛ - МАСКА ЗА ЛИЦЕ 100 мл
ДЮКРЕ АНАКАПС ЕКСПЕРТ ПРОТИВ ХРОНИЧЕН КОСОПАД капсули * 30
АБОКА ЛЕНОДИАР ПЕДИАТРИК саше * 12
НУБРИЯ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА НЕГО / КОМПЛЕКС ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
НовЧАЙ ФИЛТЪР АЛПИНИСТ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- Лимонов кекс с пресни боровинки
- Леопардов сладкиш Бриош
- За какво е полезна синята боровинка
- Боровинка черна, Бориче, Брусница
- Мъфини с боровинки
- Боровинково сладко с лимон и лавандула
- Коктейл Динена текила с боровинки и лайм
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Рецепти за домашно сладко от боровинки
Коментари към Боровинков кейк с лимон и рикота