Боровинков кейк с лимон и рикота
Необходими продукти:
- 3/4 чаша захар
- 5 супени лъжици краве масло, меко
- 3 големи яйца, на стайна температура
- 3/4 чаша сирене рикота
- 2 супени лъжици лимонови корички
- 2 супени лъжички сок от лимон + 1 чаена лъжичка
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 и 1/2 чаша брашно
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 чаши пресни боровинки
- 2 супени лъжици пудра захар
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете правоъгълна тавичка и покрийте дъното с хартия за печене.
Разбийте с миксер на средна скорост в голяма купа захарта и маслото до кремообразна консистенция. Добавете яйцата едно по едно при непрекъснато биене. Намалете скоростта и добавете рикотата, лимоновите корички, 2 супени лъжици лимонов сок и ванилията и продължете да биете. Изсипете брашното, бакпулвера и солта и на ниска скорост хомогенизирайте. Добавете боровинките и с шпатула разбъркайте внимателно. Изсипете сместа в тавичката.
Изпечете кейка за 1 час, докато започне да покафенява по краищата, след което го извадете от тавичката и оставете леко да се охлади.
Разбъркайте в малка купичка пудрата захар с 1 чаена лъжичка лимонов сок до хомогенност. Намажете кейка с получената смес. Нарежете на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ АНТИДИАБЕТ ФИЛТЪР * 20 бр.
НУТРАТИЙ ЧАЙ НУТРАВИЖЪН филтър * 20
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ 150 мл
УРОКОМФОРТ капсули * 60 ЕКОФАРМ
ЕКВИЛИБРА ТОП ПРОСТАТА капсули * 40
БОРОВИНКА + ОЧАНКА капсули * 30 VIRIDIAN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- За какво е полезна синята боровинка
- Боровинка синя, Блатна боровинка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Сок от синя боровинка
- Боровинка черна, Бориче, Брусница
- Сок от червена боровинка
- Мъфини с боровинки
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
Коментари към Боровинков кейк с лимон и рикота