Леопардов сладкиш Бриош
Необходими продукти:
- 25 грама царевично нишесте
- 250 милилитра прясно мляко
- 50 грама краве масло
- 70 грама пудра захар
- 3,5 грама суха мая
- 375 грама брашно
- настъргана кора от 1 лимон
за шарките:
- 20 грама натурално какао + 3 супени лъжици прясно мляко
- 10 грама какао + 3 супени лъжици прясно мляко
Начин на приготвяне:
Смесете нишестето и прясното мляко в тенджера, поставете на котлона. Нека се вари до сгъстяване и тогава прибавете маслото. Прехвърлете крема в друг съд и щом се охлади, изсипете брашното, захарта, маята. Разбъркайте до хомогенност, замесете тесто и разрежете на две части. В първата му половина добавете лимоновите корички.
Втората част също разполовете, за тъмните шарки сложете 20 грама какао плюс три супени лъжици прясно мляко, а за светлите по-малкото количество от същите продукти. Омесете до получаването на рула с различени нюанси на кафявото.
Разделете и разточете тестата на равни части. Завийте два фитила от двете тъмни теста в разточена кора от бялото.Разрежете трицветните рулца през средата и наредете в застлана с пергаментен лист продълговата форма.
Оставете бриоша да втаса и изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 40 минути. Проверете дали е готов със суха клечка за зъби и след това гарнирайте сладкиша с шоколадов ганаш, пудра захар или ядки по избор. Разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.demotivateur.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ябълков сладкиш с грис
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Чийзкейк с халва и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Портокалово реване с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Леопардов сладкиш Бриош