Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Ябълкова торта с млечен крем и орехи

Ябълкова торта с млечен крем и орехи

от 19 ное 2018г., обновено на 20 ное 2018г.
Ябълкова торта с млечен крем и орехи - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти (за 6 порции)

За тестото:

  • 200 грама брашно
  • 100 грама масло
  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 1/4 чаена лъжица сода
  • 1/2 супена лъжици оцет


За плънката:

  • 500 грама ябълки
  • 3 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици вода


За крема:

  • 250 милилитра прясно мляко
  • 90 грама захар
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица брашно
  • 100 грама масло
  • ванилия

натрошени орехи


Начин на приготвяне:

Първо направете плънката. Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината и ги нарежете на тънки парчета. Сложете ги в тенджера с дебело дъно, засипете със захарта и залейте с водата. Задушете на слаб огън до омекване, след което отцедете с гевгир плодовете, ако е останалата много течност.

Щом сте готови с плънката, заемете се с крема. За целта разбийте яйцата, към тях прибавете всичката захар и разбивайте в продължение на минута и половина. Тогава изсипете брашното, разбъркайте, налейте първо 1/3 от млякото, след това останалото количество с ванилията. Разбъркайте и прехвърлете сместа в тиган с дебело дъно.

Поставете върху котлона и варете до сгъстяване, като през цялото време бъркате (това ще отнеме не повече от 5 минути).

Свалете съда от огъня и нека кремът да се охлади до стайна температура (може да ускорите процеса, като прехвърлите крема в друг съд).

Разбийте мекото масло и към него прибавете крема постепенно. Приберете в хладилника.

Време е за направата на тестото.

Смесете брашното с мекото масло и стрийте с ръце до получаване на трохи. Към тях прибавете сметаната и изгасената в оцета сода. Замесете тесто, като процесът не трябва да продължава дълго време, достатъчно е да оформите топка. Ако това не се получава лесно, налейте съвсем мъничко вода.

Оставете тестото "да си почине" за 5-10 минути, след това омесете добре и го разделете на 9 равни части.

Всяка от тях разточете във вид на правоъгълник (приблизителни размери 8х14 сантиметра) и върху едната половина на формите (по дължина) сложете от плънката (оставете малко свободно тесто в края).

Покрийте ябълковата сладост със свободната част тесто, прищипете краищата и подравнете.

Изпечете деветте заготовки в тава за 20 минути при температура на фурната от 180 градуса.

Когато се охладят, подредете частите една върху друга, като направите три слоя от по три парчета и ги слепите с крема.

Страните и повърхността на тортата също покрийте с млечно-маслената комбинация и поръсете с натрошени орехи.

Ябълкова торта с млечен крем и орехи

Приберете десерта в хладилника поне за няколко часа, а най-добре за една нощ.

Ябълкова торта с млечен крем и орехи

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru

Още по темата:
  • Лесна желирана торта без брашно от йогурт с пресни плодове Лесна желирана торта без брашно от йогурт с пресни плодове
  • Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура
  • Плодова торта с кисело мляко Плодова торта с кисело мляко
  • Сиропирана портокалова торта с мак и орехи Сиропирана портокалова торта с мак и орехи
5.0/5 1 оценка

Коментари към Ябълкова торта с млечен крем и орехи

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ябълкова торта с млечен крем и орехи
    www.framar.bg 
    на 19 December 2025 в 05:26
    Коментирайте "Ябълкова торта с млечен крем и орехи"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
  • Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
  • Лятна торта с плодове без печене
  • Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
  • Торта с малини и червено френско грозде
  • Торта от меденки с банани и шоколад
  • Торта с блат от авокадо и бадеми
  • Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
  • Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
  • Портокалова торта със сметана и лешници
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдатаТерапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при простудни заболяванияБилки и билкови рецепти при простудни заболявания

Билки и билкови рецепти при простудни заболявания

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяванеРискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

от 18 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 8 дни, 16 часа и 26 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 48 дни, 18 часа и 23 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РУЖА И ЕВКАЛИПТ пастили * 90 SANCT BERNHARD

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС ШОКО МУС 75 г * 12 FITSPO

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС БИСКВИТА И КРЕМ 75 г * 12 FITSPO

ФИБРИ ФЮЖЪН ДЕЙЛИ капсули * 150 NATURE'S WAY

БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE pH 5.5 ОСВЕЖАВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 16:35:39

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: Мира Радева от 18 дек 2025г. в 16:02:01

СОТАХЕКСАЛ таблетки 80 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:46:00

ТРИПТОЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:45:11

КСИЗАЛ таблетки 5 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:44:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival