Шоколадово парфе с ром и канела
Необходими продукти (за 6 порции):
- 1 яйце + 1 жълтък
- 60 грама захар
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
- 3 супени лъжици ром
- 150 грама черен шоколад
- 250 грама течна високомаслена сметана
Начин на приготвяне:
Смесете в яйцето и втория жълтък, захарта и разбийте, като поставите съда на водна баня.
Когато се получи пухкава маса, в нея изсипете смляната канела, налейте рома и охладете, като междувременно разбърквате.
Начупете черния шоколад на парчета, разтопете ги на водна баня и прибавете при яйцата. Разбъркайте и оставете кремът да се охлажда.
През това време разбийте сметаната. Комбинирайте я с останалите продукти и разпределете в подходящи формички (може в десертни купички или чашки), които приберете във фризера или хладилната камера за поне 7 часа.
Когато ги извадите, потопете ги във вряща вода за няколко секунди, за да може парфето лесно да се отдели от съдовете. Ако сте използвали стъклени чашки или купички, поднесете десерта директно в тях.
Украсата е въпрос на избор. В случая тя е плодова.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ ШОКОЛАД 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
Коментари към Шоколадово парфе с ром и канела