Шоколадово парфе с ром и канела

Необходими продукти (за 6 порции):
- 1 яйце + 1 жълтък
- 60 грама захар
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
- 3 супени лъжици ром
- 150 грама черен шоколад
- 250 грама течна високомаслена сметана
Начин на приготвяне:
Смесете в яйцето и втория жълтък, захарта и разбийте, като поставите съда на водна баня.
Когато се получи пухкава маса, в нея изсипете смляната канела, налейте рома и охладете, като междувременно разбърквате.
Начупете черния шоколад на парчета, разтопете ги на водна баня и прибавете при яйцата. Разбъркайте и оставете кремът да се охлажда.
През това време разбийте сметаната. Комбинирайте я с останалите продукти и разпределете в подходящи формички (може в десертни купички или чашки), които приберете във фризера или хладилната камера за поне 7 часа.
Когато ги извадите, потопете ги във вряща вода за няколко секунди, за да може парфето лесно да се отдели от съдовете. Ако сте използвали стъклени чашки или купички, поднесете десерта директно в тях.
Украсата е въпрос на избор. В случая тя е плодова.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Без какво не могат жените?
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Шоколадово парфе с ром и канела