Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд

Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд

от 06 дек 2018г.
Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 3 1/2 чаена чаша брашно + още за доомесване
  • 2 1/2 чаена чаша настърган червен чедър
  • 3 люти чушки Халапеньо (една нарязана на кръгчета, другите две на ситно)
  • 1 супена лъжица сол
  • 2 чаени чаши топла вода
  • 2 1/4 чаени лъжици суха мая
  • 1 супена лъжица зехтин

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете брашното с 2 чаени чаши от сиренето чедър, добавете нарязаните на ситно чушки и солта. Разбъркайте добре.

В друга купа сложете водата и при нея разтворете маята. Изсипете брашното при маята и със силиконова шпатула разбъркайте, докато тестото започне да се слепва.

С шпатулата прехвърляйте тестото от ръбовете на купата към центъра, докато се получи топка - около 7-8 пъти. Покрийте с кухненска хартия и оставете на топло за 60 минути да втаса.

Отново с шпатулата премесете тестото още 8 пъти по същия начин. Покрийте и оставете отново за 30 минути да почине.

Поставете чугунена тенджера във фурната заедно с капака, да се загрее на 230 градуса за 30 минути.

Поръсете с брашно кухненски плот, както и ръцете си. Внимателно изсипете тестото върху подготвената повърхност и омесете, като отново прехвърляте външните страни към центъра.

Сложете тестото със сгънатите страни надолу върху кухненска хартия.

Намажете обилно със зехтин и поръсете с останалия чадър. С нож направете кръст през средата на хляба, подредете върху четирите получени "резена" чушката, която е нарязана на кръгчета. С помощта на хартията прехвърлете в загрятата тенджера. Нека страните на хартията излизат нагоре, по този начин по-късно ще ви бъде по-лесно да извадите хляба.

Печете за 30 минути под капак и още 20 след като го махнете, за да придобие златиста коричка.

Внимателно извадете хляба от тенджерата и махнете пергаментовата хартия. Оставете да изстине за 1 час, след което вече може да нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:
  • Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини
  • Сухари с чесън и пармезан Сухари с чесън и пармезан
  • Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
29.24лв. / 14.95 €

НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС

Коментари към Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд
    www.framar.bg 
    на 17 December 2025 в 10:01
    Коментирайте "Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Питка за Бъдни вечер с мед
  • Погача за прощъпулник
  • Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини
  • Сухари с чесън и пармезан
  • Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
  • Двуседмична диета с хляб
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Измамна схема: Деца с рак са излъгани с милиони, събрани за лечението имИзмамна схема: Деца с рак са излъгани с милиони, събрани за лечението им

Измамна схема: Деца с рак са излъгани с милиони, събрани за лечението им

от 17 дек 2025г.Прочети повече
Дъмпинг синдромДъмпинг синдром

Дъмпинг синдром

от 16 дек 2025г.Прочети повече
Чехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински целиЧехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински цели

Чехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински цели

от 17 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 6 дни, 21 часа и 1 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 46 дни, 22 часа и 58 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СТИКС АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСАЖНО МАСЛО 100 мл

МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И ЯДКИ 40 г

СТИКС КРЕМ ДНЕВЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ 50мл

СТИКС ЛОСИОН СЛЕД СЛЪНЦЕ 150мл

СТИКС КРЕМ ТЯЛО НЕВЕН 200мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕНТЕРОЛ капсули 250 мг * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:41:04

НИЗОРАЛ крем 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:39:47

УМКАЛОР капки перорални, разтвор 20 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:38:45

ЗИНАТ таблетки 500 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:37:32

СИНУЛАН ДУО ФОРТЕ таблетки * 30 ВАЛМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:36:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival