Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд

Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд

от 06 дек 2018г.
Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 3 1/2 чаена чаша брашно + още за доомесване
  • 2 1/2 чаена чаша настърган червен чедър
  • 3 люти чушки Халапеньо (една нарязана на кръгчета, другите две на ситно)
  • 1 супена лъжица сол
  • 2 чаени чаши топла вода
  • 2 1/4 чаени лъжици суха мая
  • 1 супена лъжица зехтин

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете брашното с 2 чаени чаши от сиренето чедър, добавете нарязаните на ситно чушки и солта. Разбъркайте добре.

В друга купа сложете водата и при нея разтворете маята. Изсипете брашното при маята и със силиконова шпатула разбъркайте, докато тестото започне да се слепва.

С шпатулата прехвърляйте тестото от ръбовете на купата към центъра, докато се получи топка - около 7-8 пъти. Покрийте с кухненска хартия и оставете на топло за 60 минути да втаса.

Отново с шпатулата премесете тестото още 8 пъти по същия начин. Покрийте и оставете отново за 30 минути да почине.

Поставете чугунена тенджера във фурната заедно с капака, да се загрее на 230 градуса за 30 минути.

Поръсете с брашно кухненски плот, както и ръцете си. Внимателно изсипете тестото върху подготвената повърхност и омесете, като отново прехвърляте външните страни към центъра.

Сложете тестото със сгънатите страни надолу върху кухненска хартия.

Намажете обилно със зехтин и поръсете с останалия чадър. С нож направете кръст през средата на хляба, подредете върху четирите получени "резена" чушката, която е нарязана на кръгчета. С помощта на хартията прехвърлете в загрятата тенджера. Нека страните на хартията излизат нагоре, по този начин по-късно ще ви бъде по-лесно да извадите хляба.

Печете за 30 минути под капак и още 20 след като го махнете, за да придобие златиста коричка.

Внимателно извадете хляба от тенджерата и махнете пергаментовата хартия. Оставете да изстине за 1 час, след което вече може да нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Сладкиш от сух хляб с кайсии и млечна заливка Сладкиш от сух хляб с кайсии и млечна заливка
  • Как да запазим хляба свеж Как да запазим хляба свеж
  • Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък
5.0/5 1 оценка

Коментари към Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд
    www.framar.bg 
    на 15 June 2025 в 19:42
    Коментирайте "Хляб с чедър и люти чушки, печен в чугунен съд"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
  • Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Еврейски безквасен хляб Маца
  • Пълнозърнестият хляб е най-полезен
  • Двуседмична диета с хляб
  • Хляб с ябълка, мед, мащерка и семена
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2005 дни, 8 часа и 53 мин.

Кой хляб е по-полезен за децата - пълнозърнест или бял?

преди 2294 дни, 9 часа и 1 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 2 дни, 3 часа и 26 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 2 дни, 10 часа и 27 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 6 дни, 2 часа и 44 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 7 дни, 2 часа и 9 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

от 07 фев 2024г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече
Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1 Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1

Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1

от 09 юли 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

УЕЙТ МЕНИДЖЪР ДРИНК МИКС С ПЛОДОВ ВКУС прах 170.7 г NATURE'S WAY

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах НЕОВКУСЕН 395г

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах ПОРТОКАЛ 395г

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах ЯБЪЛКОВ СОК 395г

ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЛОРАЖИН ИНТИМЕН ТЕЧЕН САПУН 200 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 17:51:49

ФЛОРАЖИН ИНТИМЕН ТЕЧЕН САПУН 200 мл

Коментар на: Мая от 13 юни 2025г. в 17:37:22

БЕТАЗОНТРИО 0,500 мг/г + 10 мг/г + 1 мг/г крем 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 17:06:36

ТАБЕКС таблетки 1.5 мг * 100 СОФАРМА

Коментар на: Aurischo от 13 юни 2025г. в 15:00:47

ЛАВАНДУЛОВ СПИРТ 100 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 14:51:45
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival