Тортиля рулца с риба тон, спанак и моркови
Необходими продукти:
- 400 грама консервиран боб канелини
- 5 супени лъжици лимонов сок
- 2 супени лъжици зехтин
- 6 питки тортиля
- 400 грама консервирана риба тон в зехтин
- 1 глава червен лук
- 125 грама пресни спаначени листа
- 200 грама консервирани чушки
- 2 моркова
- 150 грама сирене чедър
Начин на приготвяне:
Изсипете боба в купа заедно с малко от течността в консервата. Добавете лимоновия сок, зехтина и намачкайте на пюре. Ако е необходимо, налейте още малко вода, подсолете на вкус.
Затоплете питките тортиля, намажете ги с бобения пастет. След това сложете пресни спаначени листа, рибата тон, ситно нарязания червен лук, ивици чушка, настъргания морков. Поръсете с настърганото сирене чедър и навийте рулца, чиито краища подгънете. Нарежете и сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Тортила с бъркани яйца
- Тортила питки с наденица и яйца
- Тортила с пилешко и шунка
- Енчиладас с телешко и доматен сос
- Кайма с боб в кошнички от тортила питки
- Тортила с банани и фъстъчено масло
- Такоси от гауда с авокадо и пуешко
- Такос със сьомга и салца от ананас
- Картофена тортиля с риба тон и зеленчуци
Коментари към Тортиля рулца с риба тон, спанак и моркови