Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура

Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура

от 10 апр 2019г., обновено на 11 апр 2019г.
Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За ореховата основа:

  • 200 грама размекнато масло
  • 140 грама захар
  • 4 яйца
  • 100 грама смлени орехи
  • 150 грама черен шоколад

За шоколадовия мус:

  • 300 грама млечен шоколад
  • 400 милилитра течна сметана (300 мл + 100 мл)

За муса от кафе:

  • 280 милилитра високомаслена сладкарска сметана
  • 100 грама бял шоколад
  • 280 грама маскарпоне
  • 3 супени лъжици разтворимо кафе
  • 2 супени лъжици гореща вода

За шоколадовата глазура:

  • 200 грама черен шоколад
  • 200 милилитра бита сметана
  • 1 супена лъжица разтворимо кафе


Начин на приготвяне:

Основата

  • Смесете в дълбока купа захарта и размекнатото масло, добавете яйцата и разбъркайте добре с тел за разбиване на яйца.
  • Шоколада разтопете на водна баня, охладете го и тогава изсипете към получената смес. Разбъркайте до еднородност.
  • Накрая изсипете смлените орехи и още веднъж разбъркайте.
  • Изсипете тестото във форма, чието дъно сте покрили с пергаментова хартия. Изпечете във фурната за около 30 минути (до готовност, но внимавайте да не стане много сух блатът).
  • Оставете основата се охлади до стайна температура.


Шоколадовият мус

  • Сгорещете 300 милилитра от сметаната до кипване, но не допускайте да заври. Свалете от котлона и с нея залейте шоколада, предварително начупен на парчета. Бъркайте в продължение на няколко минути.
  • Трябва получите крем ганаш, който охладете. Разбийте останалите 100 милилитра сметана и прибавете към крема.
  • Сложете блата във форма за печене, полейте го с шоколадовия мус и приберете в хладилника.


Мусът от кафе

  • Сгорещете максимално сметаната, без да кипва. Изсипете я върху шоколада и разбъркайте. Оставете за час крема, за да се охлади. След това го смесете маскарпонето и разтвореното във водата кафе. Сместа трябва напълно да изстине.
  • Извадете заготовката от хладилника, разпределете муса от кафе върху шоколадовия и върнете в хладилника за още час.


Глазурата

  • Смесете шоколада, сметаната и кафето. Кипнете комбинацията, като бъркате непрекъснато. Трябва да се получи еднородна глазура, която изчакайте да изстине.
  • Щом това стане, с нея полейте охладената торта и я върнете в хладилника за няколко часа, за да може всички слоеве да стегнат.

 

Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура


Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifter.com.ua

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
  • Торта брауни Торта брауни
5.0/5 1 оценка

Коментари към Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура
    www.framar.bg 
    на 15 June 2025 в 17:56
    Коментирайте "Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Торта брауни
  • Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Френски шоколадов десерт
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Торта от черен шоколад и яйца
  • Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
  • Пясъчна шоколадова торта със сметанов крем и глазура
  • Торта с мус от три шоколада
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Дубайски шоколад - Луксозният десерт, който превзе интернет! - рецепта

преди 251 дни, 7 часа и 43 мин.

Дубайски шоколад - Луксозният десерт, който превзе интернет! - рецепта

преди 251 дни, 7 часа и 45 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 2 дни, 1 час и 39 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 2 дни, 8 часа и 40 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 6 дни, 57 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 7 дни, 23 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

УЕЙТ МЕНИДЖЪР ДРИНК МИКС С ПЛОДОВ ВКУС прах 170.7 г NATURE'S WAY

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах НЕОВКУСЕН 395г

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах ПОРТОКАЛ 395г

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах ЯБЪЛКОВ СОК 395г

ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЛОРАЖИН ИНТИМЕН ТЕЧЕН САПУН 200 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 17:51:49

ФЛОРАЖИН ИНТИМЕН ТЕЧЕН САПУН 200 мл

Коментар на: Мая от 13 юни 2025г. в 17:37:22

БЕТАЗОНТРИО 0,500 мг/г + 10 мг/г + 1 мг/г крем 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 17:06:36

ТАБЕКС таблетки 1.5 мг * 100 СОФАРМА

Коментар на: Aurischo от 13 юни 2025г. в 15:00:47

ЛАВАНДУЛОВ СПИРТ 100 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 14:51:45
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival