Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура

Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура

от 10 апр 2019г., обновено на 11 апр 2019г.
Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За ореховата основа:

  • 200 грама размекнато масло
  • 140 грама захар
  • 4 яйца
  • 100 грама смлени орехи
  • 150 грама черен шоколад

За шоколадовия мус:

  • 300 грама млечен шоколад
  • 400 милилитра течна сметана (300 мл + 100 мл)

За муса от кафе:

  • 280 милилитра високомаслена сладкарска сметана
  • 100 грама бял шоколад
  • 280 грама маскарпоне
  • 3 супени лъжици разтворимо кафе
  • 2 супени лъжици гореща вода

За шоколадовата глазура:

  • 200 грама черен шоколад
  • 200 милилитра бита сметана
  • 1 супена лъжица разтворимо кафе


Начин на приготвяне:

Основата

  • Смесете в дълбока купа захарта и размекнатото масло, добавете яйцата и разбъркайте добре с тел за разбиване на яйца.
  • Шоколада разтопете на водна баня, охладете го и тогава изсипете към получената смес. Разбъркайте до еднородност.
  • Накрая изсипете смлените орехи и още веднъж разбъркайте.
  • Изсипете тестото във форма, чието дъно сте покрили с пергаментова хартия. Изпечете във фурната за около 30 минути (до готовност, но внимавайте да не стане много сух блатът).
  • Оставете основата се охлади до стайна температура.


Шоколадовият мус

  • Сгорещете 300 милилитра от сметаната до кипване, но не допускайте да заври. Свалете от котлона и с нея залейте шоколада, предварително начупен на парчета. Бъркайте в продължение на няколко минути.
  • Трябва получите крем ганаш, който охладете. Разбийте останалите 100 милилитра сметана и прибавете към крема.
  • Сложете блата във форма за печене, полейте го с шоколадовия мус и приберете в хладилника.


Мусът от кафе

  • Сгорещете максимално сметаната, без да кипва. Изсипете я върху шоколада и разбъркайте. Оставете за час крема, за да се охлади. След това го смесете маскарпонето и разтвореното във водата кафе. Сместа трябва напълно да изстине.
  • Извадете заготовката от хладилника, разпределете муса от кафе върху шоколадовия и върнете в хладилника за още час.


Глазурата

  • Смесете шоколада, сметаната и кафето. Кипнете комбинацията, като бъркате непрекъснато. Трябва да се получи еднородна глазура, която изчакайте да изстине.
  • Щом това стане, с нея полейте охладената торта и я върнете в хладилника за няколко часа, за да може всички слоеве да стегнат.

 

Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура


Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifter.com.ua

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи
  • Шоколадова торта без брашно Шоколадова торта без брашно
5.0/5 1 оценка

Коментари към Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура
    www.framar.bg 
    на 02 October 2025 в 07:26
    Коментирайте "Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Торта брауни
  • Какаова торта с бананов крем, карамел и пуканки
  • Шоколадова торта с конячен сироп, кокосова плънка и глазура
  • Бърза шоколадова торта с пияни вишни
  • Шоколадова торта от ядки без брашно
  • Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
  • Шоколадова торта с авокадо и глазура (без яйца)
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Шоколадова торта с бадеми и фъстъци
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Заплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелектЗаплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелект

Заплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелект

от 01 окт 2025г.Прочети повече
FDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при децаFDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при деца

FDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при деца

от 01 окт 2025г.Прочети повече
Джевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парчеДжевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парче

Джевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парче

от 01 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 5 дни, 14 часа и 22 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 14 дни, 17 часа и 22 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИТАМИН E спрей 30 мл ОМЕГА ВИТА

ЛИВЕРЕКС МАКС капсули * 60 ГРИЙН АКТИВ

ВИТАВЕА ЖЕЛЕ РОЯЛ капсули 200 мг * 50

ПРОПОЛИСОВА (КЛЕЕВА) ТИНКТУРА 30 мл БИЛБО

БИО - КУЛТ капсули * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТОРВАЗИН ПЛЮС 40 мг/10 мг капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:09:19

ИГНАТИА АМАРА 9 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:07:31

ИГНАТИА АМАРА 30 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:05:26

ТОРВАЗИН ПЛЮС 40 мг/10 мг капсули * 30

Коментар на: А. от 01 окт 2025г. в 16:39:40

ИГНАТИА АМАРА 9 СН

Коментар на: Ивана от 01 окт 2025г. в 16:17:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival