Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура

Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура

от 10 апр 2019г., обновено на 11 апр 2019г.
Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За ореховата основа:

  • 200 грама размекнато масло
  • 140 грама захар
  • 4 яйца
  • 100 грама смлени орехи
  • 150 грама черен шоколад

За шоколадовия мус:

  • 300 грама млечен шоколад
  • 400 милилитра течна сметана (300 мл + 100 мл)

За муса от кафе:

  • 280 милилитра високомаслена сладкарска сметана
  • 100 грама бял шоколад
  • 280 грама маскарпоне
  • 3 супени лъжици разтворимо кафе
  • 2 супени лъжици гореща вода

За шоколадовата глазура:

  • 200 грама черен шоколад
  • 200 милилитра бита сметана
  • 1 супена лъжица разтворимо кафе


Начин на приготвяне:

Основата

  • Смесете в дълбока купа захарта и размекнатото масло, добавете яйцата и разбъркайте добре с тел за разбиване на яйца.
  • Шоколада разтопете на водна баня, охладете го и тогава изсипете към получената смес. Разбъркайте до еднородност.
  • Накрая изсипете смлените орехи и още веднъж разбъркайте.
  • Изсипете тестото във форма, чието дъно сте покрили с пергаментова хартия. Изпечете във фурната за около 30 минути (до готовност, но внимавайте да не стане много сух блатът).
  • Оставете основата се охлади до стайна температура.


Шоколадовият мус

  • Сгорещете 300 милилитра от сметаната до кипване, но не допускайте да заври. Свалете от котлона и с нея залейте шоколада, предварително начупен на парчета. Бъркайте в продължение на няколко минути.
  • Трябва получите крем ганаш, който охладете. Разбийте останалите 100 милилитра сметана и прибавете към крема.
  • Сложете блата във форма за печене, полейте го с шоколадовия мус и приберете в хладилника.


Мусът от кафе

  • Сгорещете максимално сметаната, без да кипва. Изсипете я върху шоколада и разбъркайте. Оставете за час крема, за да се охлади. След това го смесете маскарпонето и разтвореното във водата кафе. Сместа трябва напълно да изстине.
  • Извадете заготовката от хладилника, разпределете муса от кафе върху шоколадовия и върнете в хладилника за още час.


Глазурата

  • Смесете шоколада, сметаната и кафето. Кипнете комбинацията, като бъркате непрекъснато. Трябва да се получи еднородна глазура, която изчакайте да изстине.
  • Щом това стане, с нея полейте охладената торта и я върнете в хладилника за няколко часа, за да може всички слоеве да стегнат.

 

Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура


Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifter.com.ua

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Шоколадова торта с кафе (без брашно) Шоколадова торта с кафе (без брашно)
  • Шоколадова торта с маслен крем Шоколадова торта с маслен крем
5.0/5 1 оценка

Коментари към Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 04:17
    Коментирайте "Торта с орехов блат, мус от шоколад, кафе, маскарпоне и шоколадова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадова торта с кафе (без брашно)
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Торта с мус от три шоколада
  • Торта брауни
  • Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
  • Бърза шоколадова торта с лешници
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Френски шоколадов десерт
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
РетинобластомРетинобластом

Ретинобластом

от 16 ное 2025г.Прочети повече
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 16 дни, 17 часа и 13 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 26 дни, 13 часа и 26 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЕВКАЛИПТ таблетки за смучене 3 мг * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival