Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура

Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура

от 25 май 2016г.
Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За единия блат:

4 белтъка
250 грама захар

За крема:

400 грама кондензирано мляко
150 грама масло
200 грама печени фъстъци

За пандишпановия блат:

100 грама масло
1 чаена чаша захар
4 яйца
1 чаена чаша заквасена сметана
1 1/4 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша какао на прах
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол

шоколадова глазура

Начин на приготвяне:

Разбийте 4-те белтъка с 250 грама захар и изпечете блат с диаметър 26 сантиметра.

Разбийте кондензираното мляко с маслото на стайна температура.

Изпечете фъстъците (може да използвате повече от посоченото количество) и ги натрошете немного ситно с помощта на точилка.

Направете пандишпановия блат.
Разбийте размекнатото масло със захарта до побеляване. Без да спирате да разбивате, прибавете яйцата едно по едно, а след това и заквасената сметана.

В отделен съд смесете сухите съставки: брашното, какаото, содата и солта. Съединете ги с комбинацията от масло, сметана и яйца. Бъркайте до разтваряне на брашното. Тестото ще бъде с бучки, не трябва да го разбивате бързо.

Загрейте фурната до 160 градуса. Подмажете дъното на голяма форма с масло и в нея разпределете тестото. То трябва да заема 1/3 от съда. Изпечете блатата за около 30-40 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.

Ако пандишпанът се получи прекалено сух, може да сиропирате със захарен сироп или компот.
Когато се охлади, разрежете на равни две части хоризонтално.

Намажете едната с крема от кондензирано мляко, поръсете обилно с натрошени и изпечени фъстъци, върху тях сложете белтъчния блат. Следват отново крем и ядки. Завършете с втората пандишпанова част, която притиснете.

Покрийте тортата с шоколадова глазура и поръсете с фъстъци.

Добър апетит!

Снимка: i.ovkuse.ru

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
5.0/5 1 оценка

Коментари към Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
    www.framar.bg 
    на 07 June 2025 в 10:42
    Коментирайте "Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Торта брауни
  • Френски шоколадов десерт
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Торта с мус от три шоколада
  • Шоколадова торта с авокадо и глазура (без яйца)
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
  • Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2081 дни, 18 часа и 56 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2194 дни, 23 часа и 6 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 22 часа и 33 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 1 дни, 49 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 1 дни, 21 часа и 26 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 3 дни, 13 часа и 2 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival