Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
Необходими продукти
За единия блат:
4 белтъка
250 грама захар
За крема:
400 грама кондензирано мляко
150 грама масло
200 грама печени фъстъци
За пандишпановия блат:
100 грама масло
1 чаена чаша захар
4 яйца
1 чаена чаша заквасена сметана
1 1/4 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша какао на прах
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
шоколадова глазура
Начин на приготвяне:
Разбийте 4-те белтъка с 250 грама захар и изпечете блат с диаметър 26 сантиметра.
Разбийте кондензираното мляко с маслото на стайна температура.
Изпечете фъстъците (може да използвате повече от посоченото количество) и ги натрошете немного ситно с помощта на точилка.
Направете пандишпановия блат.
Разбийте размекнатото масло със захарта до побеляване. Без да спирате да разбивате, прибавете яйцата едно по едно, а след това и заквасената сметана.
В отделен съд смесете сухите съставки: брашното, какаото, содата и солта. Съединете ги с комбинацията от масло, сметана и яйца. Бъркайте до разтваряне на брашното. Тестото ще бъде с бучки, не трябва да го разбивате бързо.
Загрейте фурната до 160 градуса. Подмажете дъното на голяма форма с масло и в нея разпределете тестото. То трябва да заема 1/3 от съда. Изпечете блатата за около 30-40 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Ако пандишпанът се получи прекалено сух, може да сиропирате със захарен сироп или компот.
Когато се охлади, разрежете на равни две части хоризонтално.
Намажете едната с крема от кондензирано мляко, поръсете обилно с натрошени и изпечени фъстъци, върху тях сложете белтъчния блат. Следват отново крем и ядки. Завършете с втората пандишпанова част, която притиснете.
Покрийте тортата с шоколадова глазура и поръсете с фъстъци.
Добър апетит!
Снимка: i.ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Торта брауни
- Шоколадова торта от ядки без брашно
- Френски шоколадов десерт
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Бърза шоколадова торта с пияни вишни
- Бърза шоколадова торта с лешници
- Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
Коментари към Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура