Тилапия с тиква и ориз

Необходими продукти:
- 1 филе тилапия
- 350 грама тиква (почистена и обелена)
- 1 глава кромид лук
- 3 скилидки чесън
- 4 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица къри на прах
- сол, мащерка и черен пипер на вкус
- 150 грама ориз
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, тиквата нарежете на малки кубчета, рибата на неголеми парчета.
Овкусете филето с черен пипер, половината от кърито, подсолете и запържете за 1-2 минути от двете страни в тиган с горещо олио.
Извадете тилапията от съда и в него изсипете наситнените чесън и лук, останалото къри, листенца мащерка, подсолете и пържете до омекване на лука. Тогава прибавете тиквата и задушете на средна температура до омекване (около 15-20 минути).
Смесете ориза с тиквата и рибата, поръсете с листенца мащерка и сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Хапвайте риба и забравете за екземите
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Рибата, която пази сърцето, талията и държи рака далеч
- Риба в медена марината с чесън на фурна
Коментари към Тилапия с тиква и ориз