Спагети с пилешко, домати и артишок

Необходими продукти:
- 400 милилитра бульон - пилешки
- 1 консерва от 400 грама домати
- 300 грама пилешко бяло месо, нарязано на парченца
- 1/2 чаена чаша бяло вино или вода
- 1 накълцана скилидка чесън
- 1/2 чаена лъжица сушен риган
- 120 грама тънки спагети
- 2 чаени чаши бейби спанак
- 1/4 чаена чаша печени червени чушки (нарязани)
- 1/4 чаена чаша маслини без костилка
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици магданоз
- 1/2 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 супена лъжица зехтин
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
Начин на приготвяне:
В голям тиган комбинирайте бульона, доматите, пилешкото месо, бялото вино, чесъна и ригана. Добавете спагетите и оставете да се сварят за 5-7 минути (за това време месото и пастата ще са готови).
Добавете артишока, спанака, чушката, маслините, лука, магданоза, лимоновия сок и кора, зехтина и подправете с черен пипер.
Гответе като разбърквате, докато спанака се стопи - около 3-4 минути.
Сервирайте и по желание поръсете ястието със сирене.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Спагети с пилешко, домати и артишок