Сочна телешка плескавица със сирене
Необходими продукти:
- 700 грама телешка кайма
- 1 супена лъжица кисело мляко
- 2 чаени лъжици сушена мащерка
- сол и пипер на вкус
- 120 грама сирене фета или бяло саламурено краве сирене
Начин на приготвяне:
Включете скарата да се загрява, докато приготвите сместа за плескавицата.
Омесете каймата с киселото мляко, мащерката сол и пипер.
Оформете 8 кюфтета с диаметър около 5-6 сантиметра.
Разрежете сиренето то на 4 парчета.
Сложете сиренето между две кюфтенца и притеснете краищата им, за да се затвори добре плескавицата.
Намажете скарата с олио и запечете кюфтетата за около 15-20 минути до готовност от всяка страна. Ако има възможност скарата ви да се покрие по време на печенето, направете го.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Приказни кюфтенца от сьомга с пармезан
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Пуешки кюфтенца със спагети от тиквички
- Нестандартни кюфтета
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
Коментари към Сочна телешка плескавица със сирене