Сладкиш с кайсии върху блат от бутер тесто
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша бланширани бадеми
- 1/3 чаена чаша захар + още за поръсване на края
- 1 яйце
- 4 супени лъжици омекнало масло
- 1/2 чаена лъжица бадемов екстракт (по желание)
- 1/2 чаена лъжица ванилия
- щипка сол
- 1 супена лъжица брашно
- 1 лист бутер тесто (размразено, за да стане гъвкаво)
- 12 кайсии, разполовени
Начин на приготвяне:
Смелете бадемите със захарта, добавете яйцето и пулсирайте няколко пъти. Прибавете маслото, екстракта от бадеми, ванилията и солта. Мелете, докато се получи гладък крем.
Разточете тестото и го сложете в тава (ако е трудно да се работи с него, сложете го за кратко в хладилник или фризер, за да стегне), надупчете го с вилица.
Нанесете бадемовия крем върху сладкиша, подредете кайсиите с отрязаната част на горе. Поръсете с малко захар.
Печете за 15-20 минути на 210 градуса, след което намалете температурата и продължете печенето още 15 минути, докато захарните кристалчета се карамелизират.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Бърз сладкиш Страчатела
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Леопардов сладкиш Бриош
- Сладкиш Дунавски вълни с ябълки и млечно-яйчен крем
- Белтъчно-маслен крем за торти и сладкиши
- Консумирайте сушени кайсии против запек
Коментари към Сладкиш с кайсии върху блат от бутер тесто