Сладкиш Дунавски вълни с ябълки и млечно-яйчен крем
Необходими продукти
За тестото:
- 3 яйца
- 240 грама брашно
- 70 грама захар
- 100 грама краве масло
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 2 супени лъжици какао
- 2-3 супени лъжици прясно мляко
За плънката:
- 3-5 ябълки
- канела
За крема:
- 1/2 литър прясно мляко
- 4 жълтъка
- 40 грама нишесте
- 80-100 грама захар или количество на вкус
- 150 грама масло
- ванилия
За поръсване:
- какао на прах или настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Разбийте мекото масло със захарта. Добавете едно по едно яйцата, следва брашното с бакпулвера и добре разбъркайте продуктите.
Подмажете или застелете с пергамент дъното на форма и в нея разпределете половината от тестото. Заравнете го.
В останалото количество от него прибавете какаото и направете следващ слой в тавата от шоколадовото тесто.
Обелете ябълките, разрежете всяка на 6 части, след това парчетата също на две и ги подредете върху какаовия пласт. Поръсете плодовете с канела.
Сложете съда в загрята на 180 градуса фурна и изпечете блатовете за 30-40 минути. Когато бъдат готови, оставете да се охлаждат, а междувременно пригответе крема.
Затоплете прясното мляко. Разбъркайте жълтъците с нишестето и захарта. Започнете да наливате на тънка струя млякото в тях, като бъркайте непрекъснато.
След това поставете тенджерата върху котлона, включен на ниска температура и нека сместа кипне, като не спирате да бъркате. Варете крема до необходимата гъстота, след което го охладете и добавете в него ванилията и разбитото масло.
Когато изстине напълно, нанесете го върху блатовете, поръсете с канела или настърган шоколад и приберете сладкиша в хладилника.
След няколко часа, когато "вълните" стегнат и основата поеме от крема, може да нарежете десерта и да му се насладите.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Ябълка
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Ябълковият оцет като средство за отслабване
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Сладкиш Дунавски вълни с ябълки и млечно-яйчен крем