Салата със зелен боб, риба тон и яйца
Необходими продукти:
- 220 грама зелен боб, почистен и разполовен
- 4 големи яйца (размер L)
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 2 супени лъжици оцет
- сол и черен пипер
- сърцевината на 2 марули
- 220 грама риба тон на филета от консерва
- 2 чаени чаши чери домати, разполовени
- 1/4 чаена чаша нарязани маслини
Начин на приготвяне:
Сложете вода да заври и добавете в нея лъжица сол. Бланширайте боба за 1 минута, след което го прехвърлете в студена вода с помощта на решетъчна лъжица, изчакайте 2-3 минути, прехвърлете в чиния, застлана с кухненска хартия, и го подсушете.
Върнете водата на котлона и оставете отново да заври. Сварете яйцата за около 9 минути. Прехвърлете ги в студена вода и оставете да изстинат, след което обелете и нарежете на четвъртинки.
Зехтина, горчицата, чесъна, сол и пипер комбинирайте в купа.
Марулята нарежете или накъсайте и я сложете в купата с дресинга. Разбъркайте и разпределете в 4 купички.
Във всяка сложете от рибата, доматите, зеления боб, яйцата и маслините.
Сервирайте възможно най-скоро.
Източник:
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Вижте 5 здравни ползи от консумацията на зелен фасул
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Салата от риба тон с домати и царевица
- Сос от риба тон с домати (за макарони)
- Рулца от запечен бекон със зелен фасул
- Салата от зелен фасул с моркови
- Печен зелен боб под хрупкава коричка с пържен лук
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Питки със салата от риба тон, яйца и авокадо
Коментари към Салата със зелен боб, риба тон и яйца