Зелен фасул с лук, домати и чесън
Необходими продукти:
400-500 грама зелен фасул (може замразен)
зелен лук на вкус (може и стар)
3-4 домата (около 400 грама)
чесън на вкус (може пресен, зависи от сезона)
3-4 стръка кориандър (по желание)
3-4 стръка магданоз
1/2 чаена лъжица сух босилек (или няколко стръка пресен)
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Отрежете краищата на зеления фасул, нарежете го на парчета с дължина около 2,5-3 сантиметра, след това сварете в подсолена вода за около 5-7 минути. Запазете 150 милилитра от бульона.
Попарете доматите, обелете им ципите и нарежете на малки кубчета.
Лука нарежете на ситно и го запържете леко в олио.
След това към него прибавете зеления фасул и доматите, налейте заделения бульон.
Задушете зеленчуците на среден огън, като разбърквате в продължение на 10 минути, без да затваряте съда с капак. После сложете капак, намалете температурата и оставете за още 3 минути.
Нарежете магданоза (и копъра, ако ще използвате), чесъна счукайте със сол.
Прибавете ги в съда със зеления фасул, сложете босилека, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и може да поднесете зеленчуковото изкушение.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Зелен и жълт боб с чесън и лимон
- Салата от зелен фасул с моркови
- Пъстра зеленчукова салата с царевица и зелен боб
- Вижте 5 здравни ползи от консумацията на зелен фасул
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
Коментари към Зелен фасул с лук, домати и чесън