Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Зелен фасул с лук, домати и чесън

Зелен фасул с лук, домати и чесън

от 15 окт 2015г.
Зелен фасул с лук, домати и чесън - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

400-500 грама зелен фасул (може замразен)

зелен лук на вкус (може и стар)

3-4 домата (около 400 грама)

чесън на вкус (може пресен, зависи от сезона)

3-4 стръка кориандър (по желание)

3-4 стръка магданоз

1/2 чаена лъжица сух босилек (или няколко стръка пресен)

сол и смлян черен пипер на вкус

олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

Отрежете краищата на зеления фасул, нарежете го на парчета с дължина около 2,5-3 сантиметра, след това сварете в подсолена вода за около 5-7 минути. Запазете 150 милилитра от бульона.

Попарете доматите, обелете им ципите и нарежете на малки кубчета.


Лука нарежете на ситно и го запържете леко в олио.


След това към него прибавете зеления фасул и доматите, налейте заделения бульон.
Задушете зеленчуците на среден огън, като разбърквате в продължение на 10 минути, без да затваряте съда с капак. После сложете капак, намалете температурата и оставете за още 3 минути.


Нарежете магданоза (и копъра, ако ще използвате), чесъна счукайте със сол.

Прибавете ги в съда със зеления фасул, сложете босилека, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и може да поднесете зеленчуковото изкушение.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
  • Паниран зелен боб Паниран зелен боб
  • Зелен фасул с домати и лук Зелен фасул с домати и лук
  • Салата от зелен фасул, спанак и домати Салата от зелен фасул, спанак и домати
5.0/5 1 оценка

Коментари към Зелен фасул с лук, домати и чесън

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Зелен фасул с лук, домати и чесън
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 05:03
    Коментирайте "Зелен фасул с лук, домати и чесън"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
  • Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
  • Паниран зелен боб
  • Печен зелен боб под хрупкава коричка с пържен лук
  • Веган запеканка със зелен фасул и лук
  • Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
  • Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
  • Зелен боб с гъби и пармезан
  • Препечен зелен боб с чесън
  • Салата от зелен фасул с яйца и чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как да принтирам цифровия зелен сертификат за COVID ваксина

преди 1466 дни, 10 часа и 24 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2107 дни, 13 часа и 16 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 5 дни, 13 часа и 14 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 5 часа и 55 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 19 дни, 12 часа и 46 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 19 дни, 19 часа и 48 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИШИ СОЛЕЙ АВТОБРОНЗИРАЩО МЛЯКО ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 100 мл

ЛА РОШ ТОЛЕРИАН СЕНЗИТИВ ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл

ЛИПОКАНТЕ таблетки 1 мг * 30

ИМУРАН таблетки 50 мг * 100

ЛИПОКАНТЕ таблетки 2 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 21:34:27

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: В12 от 02 юли 2025г. в 20:39:41

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 20:27:07

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: DOBROMIR SIMOV от 02 юли 2025г. в 19:34:48

АМОКСИКЛАВ филмирани таблетки 875 мг / 125 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 17:28:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival