Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пърленки с лук, бекон и кашкавал

Пърленки с лук, бекон и кашкавал

от 02 ное 2018г., обновено на 05 ное 2018г.
Пърленки с лук, бекон и кашкавал - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

  • 330-380 грама брашно
  • 8 грама суха мая
  • 200 милилитра топла вода
  • 1/2 чаена лъжица захар
  • 5 грама сол
  • 1 супена лъжица растителна мазнина


За плънката:

  • 200 грама крем фреш или заквасена сметана
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици олио
  • 75 грама настърган кашкавал
  • 100 грама бекон или пушена шунка
  • глава стар лук
  • зелен лук на вкус
  • черен пипер, индийско орехче, сол


Начин на приготвяне:

Разтворете в топлата вода и прибавете захарта. Оставете за 15 минути.

Междувременно пресейте брашното, към него прибавете вече шупналата мая, солта, олиото и замесете меко тесто. Не използвайте наведнъж всичкото брашно: първо сложете 320 грама, а останалото по-късно, ако е необходимо. Тестото няма да се лепи по ръцете. Оставете го за половин час на стайна температура, за да втаса.

Когато това стане, включете фурната да загрява на 240 градуса и се замете с плънката.

Нарежете лука на тънки малки ивици, кашкавала настържете, бекона превърнете в ивици, зеления лук накълцайте ситно.

Разбийте яйцето, към него прибавете крем фреша/заквасената сметана, кашкавала, бекона/шунката, стария и зеления лук, олиото, сол (имайте предвид, че кашкавалът и шунката са солени), черен пипер, индийско орехче и разбъркайте.

Разделете тестото на четири равни части, разточете ги тънко и сложете в тава (или две), покрита с пергаментова хартия.

Подвийте или сгънете леко краищата на тестото, за да се образуват бордове. След това разпределете плънката върху основите.

Изпечете пърленките в горещата фурна за 10-15 минути.

пърленки

Бързо се изпичат, затова внимавайте да не прегорите.

 пърленки

От същото тесто бихте могли да си направите и сладък вариант с ябълкова плънка например. Покрийте основата с крем фреш, в който сте добавили захар, върху него разпределете тънки парченца от плода и поръсете с канела.

 пърленки

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:
  • Карфиолова пърленка със сирена Карфиолова пърленка със сирена
  • Пърленка Пърленка
  • Чеснови пърленки с билково масло на тиган Чеснови пърленки с билково масло на тиган
  • Лесни пълнозърнести пърленки на тиган Лесни пълнозърнести пърленки на тиган
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пърленки с лук, бекон и кашкавал

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пърленки с лук, бекон и кашкавал
    www.framar.bg 
    на 18 June 2025 в 12:03
    Коментирайте "Пърленки с лук, бекон и кашкавал"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Чеснови пърленки с билково масло на тиган
  • Пърленки с шунка и кашкавал
  • Лесни пълнозърнести пърленки на тиган
  • Пърленки с кашкавал (без мая)
  • Домашни пърленки без глутен
  • Хляб Наан с кашкавал на тиган
  • Пърленки с розмарин, зехтин и морска сол
  • Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета
  • Пърленка с пилешко, тиквички и патладжан
  • Пърленка с пиле със сос Алфредо
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2092 дни, 20 часа и 16 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2206 дни, 26 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 4 дни, 19 часа и 46 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 5 дни, 2 часа и 47 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 8 дни, 19 часа и 4 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 9 дни, 18 часа и 30 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АРОМАНДИСЕ ИСОП ПОДПРАВКА на прах 25 г

СЕРАВЕ ИЗМИВАЩА ГЕЛ - ПЯНА ПЪЛНИТЕЛ 473 мл

КОЗМЕТИЧНИ ТАМПОНИ COTTON SOUND BASIC * 100

ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г

СПИРУЛАРИН СПРЕЙ ЗА НОКТИ NS 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КВАМАТЕЛ табетки 40 мг * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:27:18

ЯСМИН 0,03 mg / 3 mg филмирани таблетки * 21

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:25:49

БЕТАЗОНТРИО 0,5 мг/г + 10 мг/г + 1 мг/г маз 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:22:14

ПЕДИАКИД НЕВРОЗИД сироп 125 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:21:41

РИНОДЖЕРМИНА спрей за нос 10 мл.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:21:08
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival