Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон

Необходими продукти:
- 350 грама брашно
- 10 грама суха бързодействаща мая
- 1 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица олио за тестото и още за пържене
- 200 милилитра вода
- 150 грама кашкавал
- 180 грама бекон (тънки ивици)
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлата вода. След 5 минути добавете солта, захарта, олиото и изсипете пресятото брашно.
Замесете тесто, което оставете да втаса за 2-3 часа и тогава го накъсайте на малки парчета (около 20 грама всяко). Покрийте ги със стреч фолио, за да не изсъхват.
Нарежете кашкавала на малки дълги парчета.
Разточете всяко топче тесто, оформяйки неголям кръг. В средата сложете парче кашкавал.
"Облечете" го с тестото.
След това увийте през средата с тънка ивица бекон и я закрепете с клечка за зъби.
По този начин направете "мравките".
Изпържете ги в олио, докато станат златисти. Изваждайте готовите върху хартия, за да се отцеди ненужното олио, което са поели по време на пърженето.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Руладини с бекон на фурна
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Предястие от кашкавал с рулца от раци и чесън
- Задушени свински хапки с лимон и вино
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
Коментари към Пържени мравчици от тесто с кашкавал и бекон