Пълнен червен лук с булгур и целина
Необходими продукти:
1 супена лъжица зехтин
- 4 глави червен лук, с отрязана горна част и почистени от обелката
- 90 грама булгур
- 100 грама настъргана целина
- 20 грама натрошени орехи
- 20 грама сушени червени боровинки
- 60 грама нарязан на ситно кейл или спанак
- 2 супени лъжици магданоз
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- 25 грама натрошено синьо сирене
- 120 грама зелен боб или грах
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Намажете с мазнина тава и сложете главите лук. Опечете ги под фолио за 35-40 минути, докато омекнат.
Междувременно сварете булгура както е упоменато на пакета.
Извадете лука от фурната и внимателно издълбайте вътрешността му, за да се получи кошничка. Наситнете извадения пълнеж и го запържете в тиган в 1 лъжица зехтин, за около 5 минути.
Добавете орехите, кейла и боровинките. След две минути прибавете булгура, магданоза, сиренето и сметаната, разбъркайте и посолете.
С получената плънка напълнете купичките от главите лук и запечете за 10-15 минути, докато се получи хрупкава коричка.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Печен боб с лук
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Салата от маслини и лук
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
- Запечено сирене с лук и домати
Коментари към Пълнен червен лук с булгур и целина