Портокалов ориз с канела
Необходими продукти:
- 70 грама ориз
- 100 милилитра течна сметана
- 600 милилитра прясно мляко
- кората на 1/2 портокал
- ванилова захар и канела на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с млякото, добавете портокаловата кора и ванилова захар на вкус. Варете на бавен огън в продължение на около час, като бъркате непрекъснато.
След това налейте сметаната, варете още около 10 минути, без да спирате да бъркате, и разпределете в купи или подходящи чинии.
Поръсете с канела и настъргана или ситно нарязана портокалова кора и сервирайте.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ИКАРОВ СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ 200 г
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
КОРФ СЮПРИМ ПРО РЕСТРУКТУРИРАЩ И УПЛЪТНЯВАЩ БОГАТ КРЕМ ЗА СУХА КОЖА 50 мл
Безплатна доставка за България!ДЕВА СЕРАМИДИ ХИДРАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
КУНДАЛ HONEY & MACADAMIA ДУШ ГЕЛ С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Див портокал помага при болки в ставите
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ежедневният прием на портокалов сок подобрява здравето на сърцето
- Портокалово реване с грис
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Захаросани портокалови корички
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Седемдневна оризова диета
Коментари към Портокалов ориз с канела