Портокалов ориз с канела

Необходими продукти:
- 70 грама ориз
- 100 милилитра течна сметана
- 600 милилитра прясно мляко
- кората на 1/2 портокал
- ванилова захар и канела на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с млякото, добавете портокаловата кора и ванилова захар на вкус. Варете на бавен огън в продължение на около час, като бъркате непрекъснато.
След това налейте сметаната, варете още около 10 минути, без да спирате да бъркате, и разпределете в купи или подходящи чинии.
Поръсете с канела и настъргана или ситно нарязана портокалова кора и сервирайте.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ЦИКАТРИДИНА ТЕЧНА ПУДРА 120 мл NATURPHARMA
ДЮКРЕ ХИДРОЗИС КОНТРОЛ РОЛ ОН ПРОТИВ ИЗПОТЯВАНЕ ЗА ПОДМИШНИЦИ 40 мл
АБОФАРМА ЛИНОПРИКСОЛ ПЛЮС таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Седемдневна оризова диета
- Ориз с гъби и чесън
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Портокалов ориз с канела