Портокалов ориз с канела
Необходими продукти:
- 70 грама ориз
- 100 милилитра течна сметана
- 600 милилитра прясно мляко
- кората на 1/2 портокал
- ванилова захар и канела на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с млякото, добавете портокаловата кора и ванилова захар на вкус. Варете на бавен огън в продължение на около час, като бъркате непрекъснато.
След това налейте сметаната, варете още около 10 минути, без да спирате да бъркате, и разпределете в купи или подходящи чинии.
Поръсете с канела и настъргана или ситно нарязана портокалова кора и сервирайте.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GOLD МУЛТИВИТАМИНИ 236 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ БРОКОЛИ С ОРИЗ 190 г
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ АМПУЛА 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХАЯ ЛАБС КОЕНЗИМ Q10 60 мг + ЧЕРВЕН ОРИЗ 600 мг капсули * 60
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Див портокал помага при болки в ставите
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
Коментари към Портокалов ориз с канела