Портокалов ориз с канела
Необходими продукти:
- 70 грама ориз
- 100 милилитра течна сметана
- 600 милилитра прясно мляко
- кората на 1/2 портокал
- ванилова захар и канела на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с млякото, добавете портокаловата кора и ванилова захар на вкус. Варете на бавен огън в продължение на около час, като бъркате непрекъснато.
След това налейте сметаната, варете още около 10 минути, без да спирате да бъркате, и разпределете в купи или подходящи чинии.
Поръсете с канела и настъргана или ситно нарязана портокалова кора и сервирайте.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GOLD МУЛТИВИТАМИНИ 236 мл
ЯНГ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 300 мл.
БИОТЕЧ ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 500 г
ФИТО SOFTNESS СУХ ШАМПОАН ЗА КОСА 75 мл
ПРОМОСУЛФОРАФАН капсули 20 мг * 120 DOUBLE WOOD 27222
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Червен портокал, Кървав портокал
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да си направим 9 литра домашен сок от 4 портокала?
- Портокалово реване с грис
Коментари към Портокалов ориз с канела