Пица върху пилешки гърди
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша галета (едромляна)
- 1/4 чаена чаша фино настърган пармезан
- 1/2 чаена чаша пшенично брашно
- 1 яйце
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 2 броя пилешки гърди
- 1/2 чаена чаша доматен сос за пица
- 1/2 чаена чаша настъргано сирене моцарела (зряла)
- 4 резена пеперони или друг колбас
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Комбинирайте галетата с пармезана, сол и пипер. В друга чиния сложете брашното, а в трета разбийте яйцето с лимоновия сок.
Потопете пилешките гърди в яйце, после в брашно и накрая в сместа с галета и пармезан.
Сложете месото в тава и опечете за 20 минути.
Разпределете доматения сос за пица върху двете гърди, сложете моцарелата и резените салам.
Опечете за кратко, за да се разтопи моцарелата и месото да се сготви напълно - около 10 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пилешко филе в сос от бяло вино с гъби
- Пилешко филе с кашкавал и майонеза
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Пица върху пилешки гърди