Питки с лучена плънка и сусам

Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 1 чаена лъжица суха мая
- 40 грама захар
- 50 милилитра олио
- 2 глави лук
- 1 чаена лъжица подправки по ваш избор
- 1 чаена лъжица черен сусам
- 50 грама масло
Начин на приготвяне:
Разтворете маята, захарта и малко от брашното в топла вода (около 100-120 милилитра). Разбъркайте и добавете останалото брашно, олиото и сол на вкус.
Старателно замесете тесто, покрийте с капак и оставете на топло място, за да втаса. Когато това стане, омесете още веднъж и добавете още брашно при необходимост.
Задушете ситно нарязания кромид в сух тиган до зачервяване и омекване, като междувременно наблюдавате и разбърквате. Прибавете подправките, сол и щипка захар за карамелизиране. Затоплете за пет минути, като разбърквате.
От тестото разточете малки кръгчета, които не трябва да бъдат тънки. Върху тях разпределете лука и оформете питки. Изчакайте да втасат и ги подредете върху лист пергамент. Намажете ги с малко заквасена, за да се получи гланцово покритие след изпичането.
Може да направите "разрези-зъбчета" с кулинарна ножица и така ще имате интересни лучени таралежчета като краен резултат.
Изпечете до готовност. Приблизителното време е четвърт час, но това зависи най-вече от фурната.
Намажете горещите питки с маслото и тогава поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Маринован лук, печен на барбекю
- Цветни рулца от тортила питки
- Лучени кръгчета на скара
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Питки с лучена плънка и сусам