Пилешки гърди с маслини и моркови

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици олио
- 300 грама нарязани пилешки гърди
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 настърган морков
- 1/2 лимон
- 150 грама черни маслини - обезкостени
- 2 дафинови листа - цели
- сол и 1 супена лъжица черен пипер на зърна
- 1/2 чаена чаша доматен сос
Начин на приготвяне:
Загрейте 1 лъжица олио в тиган и изпържете месото за 15 минути, като разбърквате понякога.
След като е готово добавете останалата мазнина, лука и гответе за 1 минута, а месото извадете в чиния.
Сложете морковите и разбъркайте. Изстискайте сока от лимона в тигана. Добавете маслините, месото и дафиновите листа. Подправете и покрийте с капак.
Нека да къкри за 4-5 минути, след което следва да добавете доматения сос. Варете още 2 минути, за да се комбинират всички вкусове и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 4.26 ТЪМНА ВИШНА
ТРЕНД ЪП МАСКА ЗА СУХА КОСА VEGETABLE MILK 250 мл
АМРИТА ПРЕМИУМ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ROSE BEAUTY LINE 200 мл
ОЙСТЕР ДИРЕКТА ОЦВЕТЯВАЩА МАСКА PURPLE 250 мл
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 6 ТЕНС тинктура 50 мл
НАТАСПИН H капсули * 30 ВАЛЕНТИС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Костилките от маслини прочистват червата
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Пилешки гърди с маслини и моркови