Печени картофи с моцарела, спанак и праз
Необходими продукти:
- връзка пресен спанак
- стрък праз
- голяма питка моцарела
- 100 грама кашкавал
- по 2 супени лъжици зехтин и краве масло
- 5 картофа
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете картофите цели и необелени, праза нарежете на кръгчета и изпържете в смес от зехтина и маслото.
Измийте и подсушете спанака, нарежете го на сламки и изсипете при праза. Подсолете и задушете до омекване.
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета заедно с моцарелата. Настържете кашкавала.
Подмажете с масло дъното на тава, в нея сложете ред от картофите, подсолете, подредете парчетата моцарела. Върху тях разпределете сместа от праз и спанак, отново картофи, подсолете и завършете с настъргания кашкавал.
Изпечете до образуване на апетитна румена коричка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Картофена запеканка с лук, кашкавал и яйца
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Запеканка с картофи със заквасена сметана
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Картофена запеканка с лук, бекон и сирене Чедър
- Запеканка от кисело зеле с картофено пюре и пушен колбас
- Картофена запеканка с лук, сметана и кашкавал
- Запеканка с картофи, кайма и домати
Коментари към Печени картофи с моцарела, спанак и праз