Печени картофи с домати и кашкавал

Необходими продукти:
500 грама картофи
200 грама кашкавал
350 грама домати
чесън по желание
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете цели в подсолена вода до готовност. Оставете да изстиват, а през това време нарежете доматите на кръгчета (ако са много големи, разрежете ги на половина). Кашкавала нарежете на плочки.
Разрежете картофите на две части, подредете в тава, подмазана с олио. Върху всяка половинка сложете по парче кашкавал и кръгче домат (или две, зависи от големината им). По желание добавете и намачкан чесън.
Запечете ястието в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 20 - 25 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Картофена запеканка с лук и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре с кайма, бекон и зеленчуци
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Греховно вкусна запеканка от картофи и бекон
- Картофена запеканка с люта чушка и шунка
- Печени картофи с лук и швейцарско сирене
- Есенна запеканка от картофи с чушки, шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с лук, бекон и сирене Чедър
- Лесна картофена запеканка с бекон и чедър
Коментари към Печени картофи с домати и кашкавал