Печена тиква с кафява захар и овесени ядки
Необходими продукти:
- тиква около 1 килограм
- 2/3 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1 щипка сол
- 1 супена лъжица брашно
- 2 супени лъжици овесени ядки
- 3 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Намазнете голяма тава с олио, нарежете тиквата на тънки резени и ги сложете в купа.
Смесете захарта, канелата, индийското орехче и солта, с 2/3 от комбинацията поръсете тиквата.
Останабото смесете с брашното и овесените ядки. Добавете маслото и стрийте с пръсти, за да се получат трохи.
Подредете тиквата в тавата и поръсете всяко парче с трохите.
Изпечете до готовност, като в началото на процеса може да покриете с фолио, което след това махнете.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
СОУ СИМПЪЛ ДВУФАЗЕН ДЕГРИМЬОР 125 мл
НовПРОСТАТИН таблетки * 120 ТОШКОВ
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
МАКСИМАЛНА КРАСОТА ОРГАНИК ОМЕГА КОМПЛЕКС 200 мл VIRIDIAN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Направете си екологична есенна ваза от тиква
- Тиквени бисквитки с канела и джинджифил
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Печена солена тиква
Коментари към Печена тиква с кафява захар и овесени ядки