Печена солена тиква

Необходими продукти:
- 500 грама прясна тиква
- 2 супени лъжици зехтин (при необходимост и повече)
- 1 чаена лъжица сол
- 0,5 чаена лъжица смлян черен пипер (или на вкус)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 - 230 градуса. Почистете тиквата от семената, обелете я. След това нарежете на парчета всяко с приблизителна дължина 10 сантиметра. Намажете ги старателно със зехтин, нека се покрият хубаво с мазнината.
Застелете тава с хартия за печене и подредете един ред от парчетата. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и поставете във фурната. Нека се пече около 15 - 20 минути или до получаване на желаната хрупкавост. По средата на печенето, обърнете тиквата от другата страна.
Може да поднесете с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква, Кюрбисия
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Плодова питка с ябълки, стафиди и тиква
- Тиквено масло
- Пресен сок от тиква помага при камъни в бъбреците
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквена торта с портокалово-сметанов крем
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
Коментари към Печена солена тиква