Печена солена тиква

Необходими продукти:
- 500 грама прясна тиква
- 2 супени лъжици зехтин (при необходимост и повече)
- 1 чаена лъжица сол
- 0,5 чаена лъжица смлян черен пипер (или на вкус)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 - 230 градуса. Почистете тиквата от семената, обелете я. След това нарежете на парчета всяко с приблизителна дължина 10 сантиметра. Намажете ги старателно със зехтин, нека се покрият хубаво с мазнината.
Застелете тава с хартия за печене и подредете един ред от парчетата. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и поставете във фурната. Нека се пече около 15 - 20 минути или до получаване на желаната хрупкавост. По средата на печенето, обърнете тиквата от другата страна.
Може да поднесете с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
БИО ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА МЪЖЕ 200 г БИОНИА
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Диета с тиква за 12 дни
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Сок от тиква
- Тиквено масло
- Тиква, Кюрбисия
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Зеленчуково рагу с тиква
Коментари към Печена солена тиква