Печена солена тиква

Необходими продукти:
- 500 грама прясна тиква
- 2 супени лъжици зехтин (при необходимост и повече)
- 1 чаена лъжица сол
- 0,5 чаена лъжица смлян черен пипер (или на вкус)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 - 230 градуса. Почистете тиквата от семената, обелете я. След това нарежете на парчета всяко с приблизителна дължина 10 сантиметра. Намажете ги старателно със зехтин, нека се покрият хубаво с мазнината.
Застелете тава с хартия за печене и подредете един ред от парчетата. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и поставете във фурната. Нека се пече около 15 - 20 минути или до получаване на желаната хрупкавост. По средата на печенето, обърнете тиквата от другата страна.
Може да поднесете с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
ОРГАНИК ШОП ОБНОВЯВАЩ ПИЛИНГ ЗА ЛИЦЕ ТИКВА И МЕД 75 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пастет от тиква
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тиквен десерт със сметана и шоколад
- Панирана тиква с доматен сос
- Тиквена супа с ябълки, бекон и зеленчуци
- Тиквата пази сърцето, талията и очите и регулира високото кръвно
Коментари към Печена солена тиква