Печена солена тиква
Необходими продукти:
- 500 грама прясна тиква
- 2 супени лъжици зехтин (при необходимост и повече)
- 1 чаена лъжица сол
- 0,5 чаена лъжица смлян черен пипер (или на вкус)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 - 230 градуса. Почистете тиквата от семената, обелете я. След това нарежете на парчета всяко с приблизителна дължина 10 сантиметра. Намажете ги старателно със зехтин, нека се покрият хубаво с мазнината.
Застелете тава с хартия за печене и подредете един ред от парчетата. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и поставете във фурната. Нека се пече около 15 - 20 минути или до получаване на желаната хрупкавост. По средата на печенето, обърнете тиквата от другата страна.
Може да поднесете с любим подходящ сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 500 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ПРОСТАТА + ЦИНК 100 мл
НовПРОКСЕЛАН супозитории * 10 НАТУРФАРМА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Сок от тиква
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиквата пази сърцето, талията и очите и регулира високото кръвно
- Суров мини пай с тиква
- Печени тиквени пръчици с подправки
- Сладкиш щройсел с тиква
- Тиква в пушен бекон с билки и винено-вишнев сос
Коментари към Печена солена тиква