Печена тиква с кафява захар и овесени ядки

Необходими продукти:
- тиква около 1 килограм
- 2/3 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1 щипка сол
- 1 супена лъжица брашно
- 2 супени лъжици овесени ядки
- 3 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Намазнете голяма тава с олио, нарежете тиквата на тънки резени и ги сложете в купа.
Смесете захарта, канелата, индийското орехче и солта, с 2/3 от комбинацията поръсете тиквата.
Останабото смесете с брашното и овесените ядки. Добавете маслото и стрийте с пръсти, за да се получат трохи.
Подредете тиквата в тавата и поръсете всяко парче с трохите.
Изпечете до готовност, като в началото на процеса може да покриете с фолио, което след това махнете.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пастет от тиква
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тиквен десерт със сметана и шоколад
- Панирана тиква с доматен сос
- Тиквена супа с ябълки, бекон и зеленчуци
- Тиквата пази сърцето, талията и очите и регулира високото кръвно
- Тиквен пудинг с ябълки, сушени плодове и канела
Коментари към Печена тиква с кафява захар и овесени ядки