Печена тиква с кафява захар и овесени ядки

Необходими продукти:
- тиква около 1 килограм
- 2/3 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1 щипка сол
- 1 супена лъжица брашно
- 2 супени лъжици овесени ядки
- 3 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Намазнете голяма тава с олио, нарежете тиквата на тънки резени и ги сложете в купа.
Смесете захарта, канелата, индийското орехче и солта, с 2/3 от комбинацията поръсете тиквата.
Останабото смесете с брашното и овесените ядки. Добавете маслото и стрийте с пръсти, за да се получат трохи.
Подредете тиквата в тавата и поръсете всяко парче с трохите.
Изпечете до готовност, като в началото на процеса може да покриете с фолио, което след това махнете.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
ПРОСТАМАКС ФОРТЕ капсули * 60 ФОРТЕКС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква, Кюрбисия
- Панирана тиква
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Печена солена тиква
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
Коментари към Печена тиква с кафява захар и овесени ядки